Slovan má prvé tri body v novom roku, nad Amurom vyhral 3:2

Libor Hudáček tečuje strelu Miroslava Šatana a upravuje skóre na 3:2 pre Slovan.
Libor Hudáček tečuje strelu Miroslava Šatana a upravuje skóre na 3:2 pre Slovan. (Autor: TASR)
SITA|15. jan 2014 o 18:55

Proti Chabarovsku rozhodol Hudáček po prihrávke Šatana. Slovan získal tri body až v šiestom zápase v roku 2014.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL nad Amurom Chabarovsk 3:2. Belasí tak poskočili na 10. miesto tabuľky Západnej konferencie, od 8. miesta zaručujúceho play off ich delí desať bodov.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia doma v piatok, o 19.00 h privítajú Vladivostok. Štvorzápasovú domácu sériu zakončia v nedeľu o 17.00 h proti Novokuznecku. O tri dni neskôr sa predstavia v Kazani.

"Mali sme za sebou fyzicky náročný zápas so Sibirom, prejavilo sa to na zhoršenom pohybe a slabšom silovom zakončení v útoku. Dôležité bolo, že sa presadil štvrtý útok, ktorý dal dva góly. V závere sme uspeli vďaka obetavému výkonu, dobrému Janusovi a aj troche šťastia," povedal tréner Slovana Rostislav Čada.

"Videli sme rýchly hokej, my sme urobili veľa chýb. Za stavu 2:3 sme mali tri-štyri šance streliť vyrovnávajúci gól, no nepremenili sme ich. Dnes vyhral lepší tím," povedal tréner Amuru Jevgenij Popichin.


  • Slovan v zápase proti Amuru Chabarovsk zvíťazil 3:2 a dotiahol sa na ôsmy Jarosľavl na rozdiel 10 bodov. Jarosľavl prehral s Nižnym Novgorodom doma 1:4.
  • Na zápas proti Amuru nastúpil v rovnakej zostave ako v pondelok pri výhre 2:1 po samostatných nájazdoch nad Novosibirskom.
  • Do bránky sa postavil Jaroslav Janus a aj on pomohol po dlhom čase získať belasým tri body. Naposledy sa im to podarilo 29. decembra 2013 po výhre 3:1 v Rige.
  • Aj v štvrtom zápase po sebe bodoval Miroslav Šatan, ktorý asistoval pri víťaznom góle Hudáčka. V posledných 4 zápasoch má Šatan bilanciu 4 góly a 2 asistencie.
  • Proti Novosibirsku Šatan navyše premenil samostatný nájazd, ktorý sa ale do kanadského bodovania nezapočítava, rozhodujúci nájazd v pondelok dal Vondrka.

Slovan - Chabarovsk 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Góly a asistencie: 24. Šťastný (Bakoš, Sigalet), 29. Bakoš, 48. Hudáček (Šatan, Mihálik) - 25. Tarasov (Lugin), 38. Krikunov (Dubinin, Smurov), 10 055 divákov (vypredané), strely na bránku: 32:27

Rozhodcovia: Gašilov, Odiňš - Birin, Zacharenkov, vylúčení 1:0, presilovky a oslabenia 0:0

Slovan: Janus - Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Bakoš, Šťastný, T. Mikúš

Amur: Järvinen - Bykov, A. Loginov, Sedunov, V. Loginov, Teriajev, Reese, Ježov - Šiškanov, Tarasov, Stepanov - Juňkov, Fisenko, Lugin - Smurov, Dubinin, Krikunov - Klimčuk, Teslenko, Kopijenko

((foto))

Hlasy po zápase:

Andrej Šťastný, útočník Slovana: "V každom zápase sa snažíme hrať najlepšie, ako vieme. Dnes sa skoro vôbec nevylučovalo, a tak sme sa dostali do tempa. Hralo sa nám dobre a som rád, že nám to tam padlo. Musíme sa tlačiť do bránky. Boli sme doma a diváci nám pomohli."

Libor Hudáček, útočník Slovana: "Celý rok trénujeme, aby sme so silami vydržali do konca, preto verím, že únava na nás nepríde. Po druhej tretine nám tréner vravel, aby sme zabojovali, dali jeden gól a vyhrali. Verili sme si na nich."

Martin Bakoš, útočník Slovana: "Dvakrát sa im podarilo vyrovnať, no nakoniec máme dôležité body. Myslím si, že rozhodlo to, že sme sa viac tlačili do bránky a z toho sme aj dali góly. Náš útok sa presadil aj preto, že neboli presilovky a oslabenia, takže sme mali viac priestoru na ľade. Hralo sa nám naozaj dobre."

Tomáš Mikúš, útočník Slovana: "Je to naša práca, tej mladej štvrtej lajny, trošku to rozbiť v útoku, podržať puk, spraviť tam vietor a hlavne nedostať gól, čo sa nám dnes podarilo. Vliať do toho mladú krv. Myslím si, že sme spravili dobrú prácu."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Dnes sme mali aj šťastie. Myslím si, že keď sme papierový favorit, nehráme tak dobre. Je to pre nás ťažšie, ale dnes sme to zvládli a ukázali sme bojovnosť až do konca."


ONLINE:

Koniec zápasu, Slovan vyhral a má tri body.

Hostia 71 sekúnd pred koncom odvolali brankára.

55. min: Zrejme pomohlo, Slovan po dlhšom čase útočí a Radivojevič aj nebezpečne strieľa.

54. min: Oddychový čas si berie aj tréner Slovana Rostislav Čada, už sa zrejme nemôže pozerať na to, ako Amur tlačí jeho hráčov.

52. min: Janus predviedol druhý úspešný zákrok v krátkom slede.

49. min: Tréner Amuru Jevgenij Popichin si vzal oddychový čas.

48. min: Šatanovu prihrávku do bránky usmernil Hudáček.

47. min: Ölvecký strieľa z dobrej pozície, Järvinen puk kryje. Následne zlikvidoval aj strelu Mojžíša.

44. min: Prvé vylúčenie v zápase. Za hákovanie ide na trestnú lavicu domáci Sigalet. Slovan sa v oslabení ubránil.

Začala sa tretia tretina. Vyzerá to zatiaľ tak, že sa v nej bude hrať opatrný hokej.

Druhá tretina sa skončila.

38. min: Krikunov dorážkou vyrovnal na 2:2.

Pomaly sa končí druhá tretina, doteraz nesedel žiadny hráč na trestnej lavici.

35. min: Na 3:1 mohol zvýšiť Miklík, ktorý po Vondrkovej akcii prestrelil bránku.

32. min: Tomáš Mikúš je dnes pri chuti. Po tom, čo výrazne pomohol skórovať Bakošovi, tentokrát nastrelil žŕdku. Strely na bránku sú 19:12.

29. min: Slovan vedie 2:1 po peknej akcii a góle Martina Bakoša.

24. a 25. min: Po šanci Šatana sa Slovan predsa len dostal do zaslúženého vedenia. Skóroval Šťastný, ale hneď na to o 43 sekúnd vyrovnal Tarasov.

Začala sa druhá tretina, strelecky aktívny je najmä Bartovič.

Prvá tretina sa skončila, v jej závere boli aktívnejší hostia, no päť sekúnd pred koncom mohol otvoriť skóre v dobrej šanci Štajnoch, strely na bránku sú 10:8.

19. min: Janus dvakrát zneškodnil šance hostí.

17. min: Po akcii Hudáčka mohol otvoriť skóre Šatan, Järvinen puk vyrazil.

12. min: Janus zachránil Slovan, stále je to 0:0.

9. min: Strely na bránku sú 6:2, dvakrát vystrelil Šatan, Slovan je aktívnejší.

4. min: Jurajov mladší brat Tomáš Mikúš proti brankárovi Järvinenovi neuspel.

Zápas sa začal. Vysiela ho Sport 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan má prvé tri body v novom roku, nad Amurom vyhral 3:2