Slovan s Gruzíncami, Žilina proti nim. Čo čaká slovenské kluby v Európe?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|6. júl 2021 o 12:20

Pozrite si, čo čaká slovenské futbalové kluby v Lige majstrov či Európskej konferenčnej lige.

BRATISLAVA. Po utorkovej podvečernej ouvertúre FC Spartak Trnava na Malte proti FC Mosta (začiatok o 17.45 h) absolvujú v stredu a vo štvrtok svoje úvodné zápasy v prvých kvalifikačných kolách európskych futbalových súťaží aj hráči ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina.

Slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava bude hrať v Lige majstrov doma proti írskemu tímu Shamrock Rovers a MŠK Žilina v Európskej konferenčnej lige hostí gruzínsky FC Dila Gori.

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa začne až o tri týždne.

Slovenské futbalové kluby v pohárovej Európe

Utorok, 6. jún

FC Mosta (Malta) - FC Spartak Trnava - o 18:45 h

Streda, 7. jún

Slovan Bratislava - Shamrock Rovers (Írsko) - o 18:30 h

Štvrtok, 8. jún

MŠK Žilina - FC Dila Gori (Gruzínsko) - o 18:45 h

Slovan Bratislava - Shamrock Rovers

ŠK Slovan Bratislava absolvuje v stredu 7. júla prvý duel proti írskemu Shamrocku Rovers a teší sa na neho aj letná posila Slovana, Gruzínec Guram Kashia.

Pri viac než stovke zápasov na medzinárodnej úrovni sa skúsený obranca už viackrát stretol s írskym futbalom.

"Veľakrát som hral proti írskej reprezentácii. Shamrock bude tvrdý, fyzicky silný súper. Írski hráči vydržia behať a vyhrávať súboje, sú nebezpeční zo štandardných situácii. Radi hrajú aj po zemi.

Verím v náš tím. Máme kvalitu, aby sme ich zdolali, no samozrejme, treba ju potvrdiť na ihrisku. Nie je to ľahký súper, veď je to mnohonásobný majster, takže musíme byť stopercentne koncentrovaní a vyhnúť sa chybám. Musíme zostať trpezliví, počkať si na svoje šance, a tie premeniť,“ povedal Guram Kashia na klubovom webe.

Na Tehelnom poli bude môcť byť len 500 divákov, ale Kashia to aj tak vidí ako veľké plus.

"Je veľmi smutné, že môže prísť len päťsto ľudí. Na druhej strane, stále tu bude 500 našich fanúšikov. Verím, že nebudú ticho, a budú nás hnať dopredu. My ich podporu veľmi potrebujeme. V dnešnej dobe si treba ešte viac vážiť každého fanúšika na tribúne. Aj keď vám jeden z nich zatlieska, získate novú energiu," myslí si Kashia.

Osemdesiatsedemnásobný gruzínsky reprezentant nedávno oslávil 34. narodeniny, čas na oslavy však nemal.

"Úprimne som ani nemal priestor vnímať, že som mal narodeniny. Mentálne som sa už koncentroval na zápas, na ktorý sa veľmi teším," dodal Kashia.

MŠK Žilina - Dila Gori

Vo štvrtok 8. júla sa doma predstaví aj MŠK Žilina, ktorý hostí gruzínsky FC Dila Gori.

"Vidíme na vlastné oči, že chalani sú dobre pripravení, a to nám dodáva patričný optimizmus," zhodnotil tréner Pavol Staňo po sústredení v Slovinsku, cituje ho web mskzilina.sk.

Žilinčania sa na prvý tohtosezónny súťažný duel aktuálne pripravujú v domácich podmienkach. Desaťdňový pobyt pod slovinskými Alpami im dal pred sezónou mnoho prospešných vecí.

"Ešte viac sa utužil kolektív. Mali sme skvelé podmienky, chalani pracovali naplno, nefrflali. Sme spokojní aj so zápasmi, ktoré sme odohrali. Duely s Lokomotivom, Bravom či Rijekou sme zvládli herne veľmi dobre a zaznamenali sme aj kvalitné výsledky," dodal Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan s Gruzíncami, Žilina proti nim. Čo čaká slovenské kluby v Európe?