Slovenské derby vo štvorhre vyhrali Gombos s Lackom

Norbert Gombos na Slovak Open obhajuje titul.
Norbert Gombos na Slovak Open obhajuje titul. (Autor: SITA)
TASR|6. nov 2017 o 19:21

V atraktívnom derby porazili Jozefa Kovalíka s Andrejom Martinom.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti Norbert Gombos s Lukášom Lackom sa prebojovali do 2. kola štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole zdolali v atraktívnom derby kolegov z daviscupovej reprezentácie Jozefa Kovalíka s Andrejom Martinom 5:7, 6:3, 10:7 v tzv. supertajbrejku.

V prvom sete nevyužili vedenie 5:2, no v koncovkách ďalších dvoch slávili úspech.

"V dôležitých momentoch sme zahrali veľmi dobre, čo sa potvrdilo aj v supertajbrejku. Prvý set sme prehrali smolne, celkovo sme však boli lepší. Tento zápas beriem pozitívne," povedal Gombos, ktorý v NTC obhajuje titul vo dvojhre.

V stredu ho na úvod čaká Poliak Jerzy Janowicz. "Keď som videl žreb, nebol som príliš nadšený, pretože som sa ocitol v hornej časti pavúka, ktorá je najsilnejšia. Cítim sa však fajn a pokúsim sa na turnaji dostať čo najďalej," dodal Gombos.

S Lackom príliš často nehrávajú štvorhry.

"Berieme ich skôr tréningovo. Teraz to bolo predsa len vyhecovanejšie, keďže sme nastúpili proti parťákom z daviscupového tímu. Nie sme však deblisti, našou prioritou je dvojhra. Vo štvorhre ide najmä o zábavu a o to vyskúšať si povrch, lopty, servis," povedal Lacko.

Švorhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS, Lukáš LACKO (SR) - Jozef KOVALÍK, Andrej MARTIN (SR)

5:7, 6:3, 10:7

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenské derby vo štvorhre vyhrali Gombos s Lackom