Slováci v stredu v Melbourne neuspeli, Kližan sa cítil hrozne

Karolína Schmiedlová.
Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. jan 2015 o 02:28

Všetci štyria slovenskí tenisti prehrali v stredu svoje zápasy.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Šuaj Pcheng (21-Čína) - Magdaléna RÝBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 6:1

Zarina Dijasová (31-Kaz) - Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 3:6, 6:2, 8:6

muži - dvojhra - 2. kolo:

Joao Sousa (Port.) - Martin KLIŽAN (32-SR) 4:6, 7:6 (4), 6:4, 1:0 - skreč

Igor Dimitrov (10-Bulh.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:7 (10), 6:3, 6:3

MELBOURNE. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadenej dvadsaťjednotke Číňanke Šuai Pcheng podľahla hladko v dvoch setoch 1:6, 1:6.

V úvodnom dejstve získala jediný gem za stavu 0:5, v druhom pri 0:4. Slovenská dvojka nenašla recept na rýchlu strojovú hru súperky.

"Nemala som žiadnu šancu, od rána som sa cítila nesvoja, nevládala som sa hýbať. Číňanka je veľmi skúsená, bola v semifinále US Open a nerobila žiadne chyby," hovorila Rybáriková.

Karolína Schmiedlová po veľkom boji podľajla Kazaške Zarine Dijasovej nasadenej ako číslo 31 po trojsetovej dráme 6:3, 2:6, 6:8. Schmiedlovej maximom na podujatiach veľkej štvorky zostáva 3. kolo z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži.

Kližan vzdal pre kŕče

Vo dvojhre dohrali v Melbourne obaja slovenskí tenisti.

Martin Kližan neuspel zápas proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi skrečoval za stavu 6:4, 6:7 (4), 4:6, 0:1 vo štvrtom sete.

Zverenec trénera Martina Damma mal duel dobre rozohratý, v druhom dejstve mal brejk k dobru, no Sousa si vynútil tajbrejk, vyrovnal na 1:1 na sety a prevzal opraty stretnutia do svojich rúk. Kližana postupne chytali kŕče, po prehratom treťom sete zamieril do šatne a po strate podania v úvode štvrtého dejstva sa vzdal.

australian_open_tennis520477217440_r9485.jpg

Martin Kližan. FOTO - SITA/AP

"Cítim sa hrozne, ráno som mal problémy so žalúdkom, na dvorci s dýchaním. Mám nejaký dedičný problém s nosom, aj môj otec to mal. Musím si to dať pozrieť. Ozvalo sa to všetko v druhom sete, v treťom som už nevládal a po ňom som požiada o ľadový kúpeľ. Ten mi nedovolili a nemal som na výber, musel som vzdať," vravel Kližan.

Lacko potrápil favorita

Lukáš Lacko napriek bojovnému výkonu podľahol desiatemu nasadenému Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi v štyroch setoch 3:6, 7:6 (10), 3:6, 3:6.

Lacko mal v prvom sete duelu s Dimitrovom za stavu 3:3 k dispozícii brejkbal, Bulhar ho však odvrátil, v ďalšom geme prelomil súperov servis a úvodné dejstvo sa stalo jeho korisťou.

"Dnes rozhodovali detaily a pár lôpt. Prvý set sa lámal na jednej, dvoch loptách. Herne to bolo dosť vyrovnané, miestami som súpera oveľa viac tlačil ako on mňa. Rozdiel bol v štatistike servisu a returnu, v nich bol lepší. Nie som sklamaný zo svojej hry," hovoril Lacko.

Cítil únavu

"Cítil som ešte únavu z predchádzajúceho päťsetového zápasu. Škoda, že som ho nevyhral v štyroch setoch. Pred koncom druhého dejstva proti Dimitrovovi som začal opäť cítiť úpon na pravej nohe, čo ma trocha limitovalo. Škoda, že telo nebolo dnes viac pripravené, lebo herne to bolo vyrovnané."

Lacko hral v hlavnej súťaži na Australian Open ôsmy raz a jeho maximom zostáva 3. kolo z ročníka 2012.

Vo dvojhre na turnaji ostali už iba Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci v stredu v Melbourne neuspeli, Kližan sa cítil hrozne