Slováci nemajú systém. Alebo nepočúvajú trénera

Slovenský tréner Zdeno Cíger (hore vpravo) so svojím asistentom Miroslavom Miklošovičom a svojimi zverencami.
Slovenský tréner Zdeno Cíger (hore vpravo) so svojím asistentom Miroslavom Miklošovičom a svojimi zverencami. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|11. máj 2017 o 13:40

Slovenskí hokejisti majú bližšie k vypadnutiu ako k postupu do štvrťfinále. Čo ukázali ich prvé štyri zápasy na šampionáte?

KOLÍN NAD RÝNOM. Slovenskí hokejisti majú za sebou prvú časť majstrovstiev. V úvodných štyroch zápasoch hrali proti papierovo slabším súperom, získali však iba štyri body.

V stredajšom súboji viedli nad Nemeckom 2:0, napokon však prehrali 2:3 po nájazdoch. Ich postup do štvrťfinále sa dostáva do teoretickej roviny, v základnej skupine ich už totiž čakajú iba zápasy proti favoritom.

V sobotu nastúpia proti Rusku, o deň neskôr proti USA a na budúci utorok proti Švédsku.

Ich hra a hokejové schopnosti zatiaľ nedávajú fanúšikom veľkú nádej na to, že uvidia slovenský tím vo vyraďovacej časti šampionátu. Vybrali sme štyri okolnosti, s ktorými má reprezentácia najväčšie problémy.

1. Tímu chýba osobnosť

Keď naposledy slovenskí hokejisti získali strieborné medaily na majstrovstvách sveta v Helsinkách 2012, v tíme boli hráči ako Chára, Šatan, Handzuš či Radivojevič. Všetko hokejové osobnosti.

Teraz v kádri národného tímu podobný typ lídra chýba. Kapitán Vladimír Dravecký má možno v kabíne silné slovo, ale pre hráčov nie je takou ikonou, akou by bol Chára, Hossa či Sekera.

Hráči z NHL na šampionát neprišli. V kabíne sa ich snažia nahradiť iní. V súboji proti Dánsku nimi boli bratia Libor a Július Hudáčkovci. „Každý tím potrebuje lídra, ktorý dá najavo svoju nespokojnosť,“ hovorí Cíger.

Líderstvo sa však ukáže v kľúčových momentoch na ľade, keď treba niečo zmeniť, vymyslieť a oživiť striedačku, ktorá je zatiaľ na šampionáte až na výnimky ospalá. A taký hráč Slovákom momentálne chýba.

2. Nerešpektovanie trénera

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci nemajú systém. Alebo nepočúvajú trénera