Škóti napadnutie Kúdelu naplánovali, Slavia podala trestné oznámenie

Glen Kamara a Ondřej Kúdela v sporte počas zápasu Glasgow Rangers - Slavia Praha.
Glen Kamara a Ondřej Kúdela v sporte počas zápasu Glasgow Rangers - Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. mar 2021 o 18:50

Zápas Slavie s Rangers bude mať dohru.

LONDÝN. Európska futbalová únia (UEFA) už v piatok potvrdila, že vyšetruje incident, ktorý poznačil odvetné osemfinálové stretnutie Európskej ligy medzi Glasgow Rangers a Slaviou Praha.

"Čakáme na podrobné správy od prítomných delegátov, aby sme mohli udalosť ďalej komentovať," citovala agentúra dpa vyhlásenie UEFA.

Trestné oznámenie už je ale podané aj na polícii.

Zápas medzi škótskym a českým klubom mal vo štvrtok na Ibrox Parku nechutnú dohru. Domáci klub obvinil slavistu Ondřeja Kúdelu z rasizmu a v útrobách štadióna hráča českého majstra fyzicky napadol Glen Kamara.

Slavia sa voči obvineniam ohradzuje. Sám Kúdela rasizmus úplne vylúčil a neskôr priznal, že v emóciách Kamarovi adresoval vulgárnu nadávku "fu.. guy".

Hovorca Slavie Michal Býčka potvrdil, že hráčov hostí po zápase nepustili priamo do šatne a Kamara Kúdelu napadol, viackrát ho udrel päsťou do tváre, aj pred očami kouča Gerrarda a zástupcov UEFA.

Hostia museli opustiť štadión s policajným sprievodom a zápas ešte bude mať zákonnú dohru.

"Šokuje nás, že po zápase prišlo k fyzickému napadnutiu nášho hráča. Na žiadosť Slavie rieši prípad polícia a želáme si podrobne vyšetriť celú situáciu zo strany UEFA. Ide o nechutné obvinenie nášho hráča," napísal šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na sociálnej sieti.

Český majster už podal trestné oznámenie škótskej polícii prostredníctvom Veľvyslanectva Českej republiky vo Veľkej Británii.

"Napadnutie hráča Ondřeja Kúdelu bolo pripravené a premyslené, vrátane vedomého zakrytia kamier na mieste incidentu. Brutálny a surový útok bol vedený s plnou intenzitou s cieľom zraniť a spôsobiť fyzickú ujmu," píše sa v stanovisko Pražanov.

Slavia si druhýkrát za tri roky vybojovala postup do elitnej osmičky, keď pred týždňom v Edene remizovala 1:1. Vo štvrťfinále Ligy majstrov ich čaká londýnsky Arsenal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Škóti napadnutie Kúdelu naplánovali, Slavia podala trestné oznámenie