Schranz sa pozeral ako puk, postavili ho do obrany. Slavia dobyla Istanbul

Gólová radosť Slavie Praha.
Gólová radosť Slavie Praha. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. feb 2022 o 10:55

Český klub vyhral v Európe na ihrisku Fenerbahce.

ISTANBUL, BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz sa vo štvrtkovom prvom zápase 1. kola vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 musel vyrovnať s tým, že ako útočník nastúpil na pravom kraji obrany.

Dvadsaťosemročný bratislavský rodák však nezvyčajnú situáciu zvládol a aj keď neskóroval, jeho Slavia Praha zvíťazila na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul 3:2 a pred budúcotýždňovou domácou odvetou je bližšie k postupu.

"Ivan na to pozeral ako puk, ale rozhodli sme sa pre neho - aj pre jednoduchšiu komunikáciu. Hľadali sme potom hráča za neho na pravý kraj zálohy, niekoho, kto by mu pomohol s bránení, napokon padla voľba na Petra Šefčíka.

Myslím si, že Ivan to aj vďaka tomu odohral skvele, poriadne nám pomohol," komentoval pre iDnes.cz Jaroslav Köstl, ktorý je asistentom kouča Jindřicha Trpišovského a v Turecku ho zastúpil, keďže hlavný kormidelník je chorý.

Podľa Schranza bol duel Slavie v Istanbule poriadne náročný: "Najmä pre mňa, na neobvyklej pozícii. Chlapci mi však pomohli, podali sme dobrý výkon, máme to po polovici dobre rozohrané. Celkovo to nebolo jednoduché, pretože máme dosť nových hráčov a ešte na seba nie sme až tak zvyknutí," hodnotil slovenský futbalista.

Web iDnes.cz pripomenul, že Schranz v poslednom súboji jesene proti nemeckému Unionu Berlín gólom zariadil postup Slavie do jarnej časti európskych pohárov.

"Na pravom kraji obrany odohral Schranz celý zápas a párkrát sa zapotil, keď musel krotiť nájazdy domácich. V podpore ofenzívy bol opatrný, ale dozadu si až na jedno či dve zaváhania počínal spoľahlivo. Najviac tŕpol po vyrovnávajúcom góle v úvode druhého polčasu," opísal portál počínanie slovenského útočníka.

Schranz čakal trochu viac divákov na tribúnach a búrlivejšiu atmosféru: "Po vyrovnaní v druhom polčase som cítil, že fanúšikovia ožili, ale rýchlo sme ich zase schladili dvoma gólmi. Škoda gólu, ktorý sme dostali v závere. Ešte je pred nami odveta a nesmieme nič podceniť," dodal.

Vo štvrtok sa hralo aj ďalších sedem duelov play-off Konferenčnej ligy. Druhý český zástupca Sparta Praha doma podľahol srbskému Partizanu Belehrad 0:1 - za Spartu celý duel absolvovali brankár Dominik Holec aj stopár Dávid Hancko, Lukáš Haraslín hral do 57. minúty.

Na vlastnom štadióne neuspel ani škótsky Celtic Glasgow, ktorý prehral s nórskym tímom FK Bodö/Glimt 1:3. V ďalších piatich súbojoch sa zrodili víťazstvá domácich.

Dánsky Midtjylland zdolal grécky PAOK Solún 1:0, holandský PSV Eindhoven izraelský Maccabi Tel Aviv tiež 1:0 a rakúsky Rapid Viedeň si poradil s holandským Vitesse Arnhem 2:1 (za hostí nenastúpil vykartovaný Matúš Bero). Anglický Leicester zdolal dánsky Randers 4:1 a francúzsky Olympique Marseille si poradil s azerbajdžanským FK Karabach 3:1.

Odvety sa uskutočnia vo štvrtok 24. februára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Schranz sa pozeral ako puk, postavili ho do obrany. Slavia dobyla Istanbul