Slavia má problém na kľúčovom poste. Vyrieši ho Slovák, s ktorým sa nerátalo?

Jakub Hromada (v popredí) v zápase Európskej ligy Leicester City - Slavia Praha.
Jakub Hromada (v popredí) v zápase Európskej ligy Leicester City - Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|7. apr 2021 o 17:30 (aktualizované 8. apr 2021 o 11:24)

Slavia hrá na pôde Arsenalu Londýn.

BRATISLAVA. Pražská Slavia rieši pred prvým zápasom štvrťfinále Európskej ligy na pôde Arsenalu Londýn problém na kľúčovom poste stredného obrancu.

Skúsený reprezentant Ondřej Kúdela hrať nemôže, lebo ho UEFA suspendovala na jeden zápas. Preventívne, dôkazy sa nenašli.

Českého obrancu obvinil z rasizmu Glen Kamara z Glasgow Rangers. Kúdela by aj tak hrať nemohol, lebo je zranený.

Zdravotné problémy vyradili aj ďalších stopérov ako Simon Deli či David Hovorka. Iba 20-ročný David Zima je fit.

Kto nastúpi vedľa neho?

Najväčšie šance má Hromada

Podľa iSport.cz je najväčším kandidátom Slovák Jakub Hromada. Český denník odhadol jeho šance až na 75 percent.

"Nie sme v jednoduchej situácii, na stopérskom poste bude hrať hráč, ktorý tam normálne nehrá. Ale našťastie to vieme s predstihom a máme tri dni na to, aby sme na to hráča pripravili," povedal Trpišovký. Hromadu nepotvrdil ani nevyvrátil. 

Hromada je defenzívny stredopoliar a počas svojho pôsobenia v pražskej Slavii v strede obrany v ligovom zápase nikdy nenastúpil. Rodák z Košíc raz alternoval na pravom krídle.

"Avšak s nezvyklým postom drobné skúsenosti má. Pred rokom a pol dusil ofenzívne chúťky Vyšehradu v stretnutí MOL Cupu, stopéra si výnimočne zahral aj počas pôsobenia v Liberci a Plzni. Je najhorúcejším variantom," myslí si iSport.cz.

Hromada odštartoval sezónu v Liberci , kde bol na hosťovaní. Do Slavie sa vrátil v januári a veľmi rýchlo si získal dôveru trénera Jindřicha Trpišovského.

Pred štartom play off Európskej ligy sa v českých médiách špekulovalo, kto sa z nových hráčov dostane na súpisku Slavie. S Hromadom sa takmer vôbec nerátalo.

Vypýtal si miesto v reprezentácii

Slovenský stredopoliar nastúpil v oboch zápasoch proti Leicestru a tiež v odvete na pôde Glasgow Rangers. 

Spoľahlivými výkonmi si vypýtal aj miesto v národnom tíme Slovenska. Minulý týždeň debutoval proti Rusku a rovnako podal dobrý výkon. Bolo to však na poste defenzívneho stredopoliara.

„Arsenal je nielen môj splnený sen, ale úplne všetkých. Aj keď sa im možno v posledných rokoch v anglickej lige tak nedarí a výsledky nemajú také, na ktoré sme boli zvyknutí," myslí si Hromada.

"Samozrejme, je to jeden z top klubov na svete, takže je to pre nás obrovská výzva. Veľmi sa na to tešíme a chceme sa pobiť o postup,“ povedal pred veľkým zápasom defenzívny stredopoliar Hromada.

Aj Škriniar podobne alternoval

To, že defenzívny stredopoliar zaskakuje na poste stopéra nie je žiadna senzácia. V Barcelone nie raz tréner Ronald Koeman nasadil stredopoliara Frenkieho de Jonga do stredu obrany.

Trebárs stopér Milan Škriniar nastupoval v národnom tíme na poste stredopoliara.
Aj tréner Slavie Trpišovský nie raz zaskočil súpera prekvapivým ťahom.

Podľa českých médií by sa do bránky Slavie mohol vrátiť Ondřej Kolář, ktorého brutálnym zákrokom kopačkou zranil útočník Glasgow Rangers.

Kolář dostal povolenie od lekárov, mohol by nastúpiť v špeciálnej prilbe. A na tvári bude mať kevlarovu masku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slavia má problém na kľúčovom poste. Vyrieši ho Slovák, s ktorým sa nerátalo?