Spadli a kričali od bolesti. Super-G žien poznačili hrozivé momenty

Sportnet|28. feb 2021 o 12:05

Super-G museli prerušiť.

VAL DI FASSA. "Mám tip ešte na dve pretekárky, ktoré by mohli zamiešať poradím na popredných priečkach - Kajsa Lieová a Petra Vlhová," vyslovil tréner Ester Ledeckej Tomáš Bank svoju prognózu po odjazdení desiatich pretekárok v super G žien.

Nórka Kajsa Vickhoff Lieová sa vydala na trať s číslom 13, prvý medzičas potvrdzoval Bankove slová - bola rýchla.

Potom však prišla chyba, Lieovej sa podkĺzla hrana, stratila rovnováhu, v rýchlosti sa kĺzala po snehu a prudko narazila do ochranných sietí, kde sa aj s lyžami zamotala.

Zjazdovkou sa rozliehali výkriky bolesti.

Pretekárky, ktoré už boli v cieli, sa vydesene chytali za hlavu. Po Lieovej páde preteky na pol hodinu prerušili. Nórku ošetrili a zo zjazdovky ju odviezol záchranársky vrtuľník.

Po Lieovej čakala na štart Francúzska Tessa Worleyová a s číslom 15 Petra Vlhová.

Na Slovenke zanechala dlhá pauza hlbokú stopu a do cieľa prišla s výraznou stratou 2,66 sekundy na líderku Federicu Brignoneovú.

Ani ďalšie pretekárky sa už nedokázali naplno koncentrovať a strácali. S číslom 21 sa vydala na trať Rosina Schneebergerová.

Dvadsaťsedemročná Rakúšanka už v hornej časti trate zachytila lyžou jednu z bránok a po škaredom páde kričala a zvíjala sa v bolestiach. Preteky znovu prerušili a aj Rakúšanku odviezol do nemocnice vrtuľník.

K ďalšiemu nepríjemnému momentu došlo po jazde Jasmine Fluryovej s číslom 25. Švajčiarku zastavili na trati mávaním žltej vlajky.

Podľa televíznych záberov zostal nižšie na zjazdovke niekto ležať a poskytovali mu zdravotnícku pomoc. Preteky prerušili tretí raz a pokračovali po krátkej pauze.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Spadli a kričali od bolesti. Super-G žien poznačili hrozivé momenty