Škantárovci vedeli, že to môže byť ich jediná šanca. Využili ju

Bratranci Škantárovci sa tešia zo zisku zlatých medailí.
Bratranci Škantárovci sa tešia zo zisku zlatých medailí. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|11. aug 2016 o 22:48

Najskôr sa od radosti s loďou otočili hore dnom. Keď sa vynorili, obaja od nadšenia kričali. Vodný slalom je slovenskou špecialitou a súťaže deblkanoistov zvlášť. V Riu de Janiero ju ovládli bratranci, ktorí sa vypracovali v tieni dvoch legiend.

RIO DE JANEIRO. Po ôsmich rokoch na olympijských hrách opäť zaznela slovenská hymna. Medailovou istotou je aj v Riu de Janeiro vodný slalom.

Na svojej prvej olympiáde vybojovali zlato deblkanoisti Peter a Ladislav Škantárovci. „Ešte ani neviem, čo sa nám podarilo dosiahnuť. Je to fantázia,“ tešil sa Peter.

Bratranci z jednej lode dlhé roky jazdili v tieni bratov Hochschornerovcov. Tí nosili z olympiád medaily ako na bežiacom páse.

Škantárovci však patria do svetovej špičky už viac ako desať rokov.

Sú majstrami sveta, šesťnásobnými majstrami Európy, stali sa aj celkovými víťazmi Svetového pohára – trikrát. Na olympiádu sa im však roky nepodarilo dostať.

Peter sledoval Hochšíkov

„Nebolo to o tom, že by sme vtedy nechceli ísť na olympiádu, ale neboli sme na takej úrovni ako Hochšíci. Boli roky, keď oni vyhrali úplne všetko. Navždy ostanú najvyššie. Aj preto som rád, že sme ich teraz dokázali na olympiáde napodobniť,“ hovoril Peter Škantár.

Tlak sa pred súťažou každým dňom stupňoval. Očakávania vo vodnom slalome sú vždy vysoké. Fanúšikovia čakajú medaily.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Škantárovci vedeli, že to môže byť ich jediná šanca. Využili ju