Škamlová vyhrala a postúpila do osemfinále dvojhry

SITA|1. jún 2010 o 14:39

Slovenská tenistka Chantal Škamlová postúpila do osemfinálového 3. kola dvojhry dievčat na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

PARÍŽ.

V utorňajšom stretnutí 2. kola miestnej singlovej súťaže junioriek si poradila s takisto nenasadenou Srbkou Natalijou Kostičovou za 64 minút 6:2, 6:3. V prvom sete odskočila z 1:1 na 5:1, v druhom to dokázala zopakovať, a hoci potom ešte prehrala svoj servis v ôsmej hre, vzápätí zvládla ďalší brejk.

Zverenkyňa Martiny Suchej Škamlová si medzi najlepšími šestnástimi na 109. majstrovstvách Francúzska na antuke pri Buloňskom lesíku zmeria sily s Američankou Sloane Stephensovou, vlani na tomto podujatí semifinalistkou. Sedemnásťročná Banskobystričanka je spolu s krajankou Janou Čepelovou šampiónkou v dievčenskej štvorhre z januárových melbournských Australian Open, ale vo dvojhre sa na úrovni "veľkej štvorky" nedostala pred príchodom do francúzskej metropoly za 1. kolo.

Výsledky

Dvojhra dievčat - 2. kolo:

Chantal Škamlová (SR) - Natalija Kostičová (Srb.) 6:2, 6:3 za 64 minút

Štvorhra žien - štvrťfinále:

Nuria Llagosterová-Vivesová, María José Martínezová-Sánchezová (2-Šp.) - Monica Niculescová, Šahar Peerová (Rum./Izr.) 6:2, 6:4

Štvorhra mužov - štvrťfinále:

Lukáš Dlouhý, Leander Paes (3-ČR/India) - Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski (8-Poľ.) 6:1, 6:3

Julian Knowle, Andy Ram (10-Rak./Izr.) - Marcelo Melo, Bruno Soares (Braz.) 6:7 (3), 6:2, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Škamlová vyhrala a postúpila do osemfinále dvojhry