Zápas ukončil ako šampión. Využije Cross absenciu van Gerwena?

Anglický šípkar Rob Cross.
Anglický šípkar Rob Cross. (Autor: Reuters)
Sportnet|28. dec 2021 o 23:25

Do osemfinále postúpil aj Peter Wright.

LONDÝN. Patril k najväčším favoritom na zisk titulu majstra sveta. Holanďan Michael van Gerwen však štvrtú hviezdičku na svojom hracom tričku v roku 2022 nepridá, pretože pre pozitívny test na koronavírus musel z turnaja odstúpiť. 

Do osemfinále tak bez boja postúpil Angličan Chris Dobey, ktorého ďalším súperom bude jeden z jeho krajanov - Dave Chisnall alebo Luke Humphries. 

Absencia van Gerwena v záverečných kolách dáva šancu na úspech jeho súperom. V rovnakej časti "turnajového pavúka" je napríklad Rob Cross.

Senzačný majster sveta z roku 2018 zvládol utorňajší zápas tretieho kola, keď vo veľmi kvalitnom a dramatickom dueli zdolal Daryla Gurneyho 4:3 na sety.

Angličan trinásťkrát zahral maximálne skóre 180 a zápas ukončil zavretím 170 bodov. Toto najvyššie možné zavretie predviedol ako tretí hráč na turnaji.

Podobne ako Cross o miesto vo štvrťfinále zabojuje aj Peter Wright. Škótsky šípkar síce prehrával s Austrálčanom Damonom Hetom 0:2, ale následne vymenil šípky a štyrmi víťaznými setmi otočil skóre vo svoj prospech. 

V ďalšom zápase vyzve Ryana Searlea, ktorý si v popoludňajšom programe MS poradil s Holanďanom Dannym Noppertom 4:2 na sety. 

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

3. kolo:

Steve Lennon (Ír.) - Mervyn King (Angl.) 0:4

Ryan Searle (Angl.) - Danny Noppert (Hol.) 4:2

Joe Cullen (Angl.) - Martijn Kleermaker (Hol.) 3:4

Rob Cross (Angl.) - Daryl Gurney (Sev. Ír.) 4:3 

Peter Wright (Škót.) - Damon Heta (Austr.) 4:2

Michael van Gerwen (Hol.) - Chris Dobey (Angl.) bez boja

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Zápas ukončil ako šampión. Využije Cross absenciu van Gerwena?