Dosiahol životný úspech. Namiesto osláv sa ponáhľa na hasičskú stanicu

Škótsky šípkar Alan Soutar.
Škótsky šípkar Alan Soutar. (Autor: Reuters)
Sportnet|23. dec 2021 o 22:00 (aktualizované 23. dec 2021 o 23:15)

Výsledky deviateho hracieho dňa MS v šípkach 2022.

LONDÝN. Rakúsky šípkar Mensur Suljovič zažil na majstrovstvách sveta ďalšiu trpkú porážku. V roku 2019 senzačne prehral v 2. kole so ženskou účastníčkou Fallon Sherrockovou a o dva roky neskôr predviedol veľké zlyhanie. 

Zápas so Škótom Alanom Soutarom síce začal prehraným legom, ale ďalších osem dokázal získať. Viedol 2:0 na sety, 2:0 na legy. Všetko sa zdalo byť jasné.

Suljovič však nedokázal zdanlivo jednoznačný zápas ukončiť, keď celkovo minul osem šípok na rozhodujúci double. Soutar krôčik za krôčikom znižoval svoje manko, rozhodujúci set dotiahol do predĺženia a napokon v ňom vyhral 6:4. 

"V mojej hlave som bol mŕtvy a pochovaný. Stále som sa však povzbudzoval: 'Poď, vyhraj aspoň ten ďalší leg'. A potom sa mi začalo dariť. Stále však neviem poriadne opísať, čo sa stalo," povedal Soutar pre Sky Sports. 

Profesionálnu kartu získal až vo februári tohto roka a na majstrovstvách sveta debutuje. Ďalší zápas odohrá v stredu 29. decembra proti Portugalčanovi José de Sousovi, no dovtedy nebude len trénovať pri terči. 

V piatok ráno odlieta do Škótska, kde pracuje ako hasič. "Budem pracovať 30 hodín počas nasledujúcich dvoch dní," povedal pre britský The Courier.

Okrem toho v rozhovore priznal, že v minulosti bol počas vianočných sviatkov pri veľkom požiari domu či pri dopravných nehodách. 

Úsmevné je, že službu má v práci aj 30. decembra, teda deň po jeho zápase s De Sousom. Pokiaľ by zaskočil aj ďalšieho favorita, zrejme by si s niekým musel vymeniť službu, aby mohol pokračovať v turnaji.

Šlágrom deviateho hracieho dňa bol súboj dvoch bývalých majstrov sveta. Holanďan Raymond van Barneveld vstúpil do zápasu s Robom Crossom vo veľkom štýle, vyhral úvodný set, ale napokon mu podľahol 1:3.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

2. kolo:

Damon Heta (Austr.) - Luke Woodhouse (Angl.) 3:1

Brendan Dolan (Sev. Ír.) - Callan Rydz (Angl.) 0:3

Mensur Suljovič (Rak.) - Alan Soutar (Škót.) 2:3

José de Sousa (Portug.) - Jason Lowe (Angl.) 3:2 

Danny Noppert (Hol.) - Jason Heaver (Angl.) 3:1

Gabriel Clemens (Nem.) - Lewy Williams (Wal.) 3:0

Rob Cross (Angl.) - Raymond van Barneveld (Hol.) 3:1

Chris Dobey (Angl.) - Rusty-Jake Rodriguez (Rak.) 3:2 

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Dosiahol životný úspech. Namiesto osláv sa ponáhľa na hasičskú stanicu