Radili mu, aby si dal voľno. Napriek zraneniu verí, že môže získať titul

Anglický šípkar Nathan Aspinall.
Anglický šípkar Nathan Aspinall. (Autor: Reuters)
Sportnet|23. dec 2021 o 01:15

Výsledky ôsmeho hracieho dňa MS v šípkach 2022.

LONDÝN. Nathan Aspinall patrí medzi najlepších šípkarov planéty. V rokoch 2019 a 2020 si zahral semifinále majstrovstiev sveta a aj teraz mal podľa kurzov stávkových kancelárii patriť k favoritom. 

Do zápasu druhého kola však nastúpil so zranením. Jeho pravú ruku, ktorou odhadzuje šípky, "zdobila" červená bandáž, čo mnohých fanúšikov znepokojilo. 

Od začiatku zápasu nepredvádzal Aspinall svoju typickú hru, čo jeho súper Joe Murnan patrične využíval. Viedol 2:1 na sety a bol blízko k veľkému prekvapeniu. Dokonca mal jednu šípku na víťazstvo, ale double 20 netrafil. 

Rodák zo Stockportu sa dokázal zachrániť v zápase a v správnom čase dostal povolený doping zo strany divákov. Aj vďaka nim napokon dokázal zápas otočiť. 

V rozhovore pre Sky Sports priznal, že boli absolútne úžasní, boli na jeho strane a keby ich nebolo, nemal by šancu zápas otočiť vo svoj prospech.

Okrem toho dostal otázku aj ohľadom jeho zranenia.

"Dostal som radu, aby som si dal na tri mesiace voľno, ale to som nemohol urobiť. Minulý týždeň sa dostal injekciu. Je to nepríjemné, ale aspoň môžem hrať a trénovať," povedal Aspinall. 

Pokiaľ by sa však dostal do záverečných kôl, musel by so zranením hrať dlhé zápasy aj dva dni po sebe. Verí si, že napriek tomu môže získať titul?

"Samozrejme, keby som si nemyslel, že môžem vyhrať majstrovstvá, tak sa z turnaja odhlásim pre zranenie. Mám okolo seba ľudí, ktorí robia fantastickú prácu, aby som zotavil čo najlepšie," priznal. 

Okrem Aspinalla hrali v stredu náročné päťzápasové zápasy aj Joe Cullen a Dirk van Duijvenbode. Napokon obaja zvládli svoju úlohu a nebudú chýbať v druhom kole svetového šampionátu v Alexandra Palace.

Naopak, už po prvom zápase na turnaji končí niekdajší finalista Simon Whitlock. Austrálčan, povestný svojou dlhou bradou, nestačil na Martijna Kleermakera, ktorému na víťazstvo 3:1 na sety stačil aj priemer necelých 89 bodov.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

2. kolo:

Ryan Searle (Angl.) - William Borland (Škót.) 3:0

Glen Durrant (Angl.) - William O'Connor (Ír.) 0:3

Luke Humphries (Angl.) - Rowby-John Rodriguez (Rak.) 3:0

Joe Cullen (Angl.) - Jim Williams (Wal.) 3:2

Nathan Aspinall (Angl.) - Joe Murnan (Angl.) 3:2

Dirk van Duijvenbode (Hol.) - Boris Koltsov (Rus.) 3:2

Kim Huybrechts (Belg.) - Steve Beaton (Angl.) 3:1

Simon Whitlock (Austr.) - Martijn Kleermaker (Hol.) 1:3

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Radili mu, aby si dal voľno. Napriek zraneniu verí, že môže získať titul