V hre je titul aj pol milióna. Na majstra sveta fanúšikovia bučali

Waleský šípkar Gerwyn Price.
Waleský šípkar Gerwyn Price. (Autor: PDC Darts/ twitter)
Sportnet|16. dec 2021 o 00:30

"The Iceman" prekvapenie nedopustil.

LONDÝN. Waleský šípkar Gerwyn Price úspešne začal svoju cestu za obhajobou titulu majstra sveta. Líder rebríčka PDC Order of Merit v zápase druhého kola zdolal Richieho Edhousea 3:1 na sety. 

Angličan si súboj so svetovou jednotkou vybojoval vďaka víťazstvu 3:2 nad krajanom Petrom Hudsonom, ktorý nahradil Číňana Lihaoa Wena.

Proti bývalému ragbistovi predviedol 80. hráč sveta Edhouse veľmi dobrý výkon, obrovskému favoritovi dlho vzdoroval, ale napokon sa o senzáciu nepostaral.

Rozhodla koncovka tretieho setu, ktorú lepšie zvládol Price.

Walesan je najväčší favorit na tip na celkového víťaza, ktorý okrem titulu získa aj 500-tisíc libier. Priazeň divákov si však šípkar s prezývkou "The Iceman" stále nezískal a aj pri jeho nástupe na neho desiatky ľudí bučali.

Majstrovstvá sveta začal víťazne aj dvojnásobný šampión Adrian Lewis. Kanaďana Matta Campbella zdolal 3:1 a v ďalšom kole vyzve Garyho Andersona.

Práve Škót bol súperom Lewisa aj pri jeho poslednej účasti vo finále MS. V roku 2016 však podľahol Andersonovi tesne 5:7 na sety a tretí titul nezískal.

Svoj úvodný zápas bez problémov zvládol aj jeden z najrýchlejších šípkarov planéty Ricky Evans. Jeho súperom bol Ind Nitin Kumar, ale ten ani pri svojej tretej účasti v Alexandra Palace nedokázal získať čo i len set.

Evans zápas ukončil presným hodom do stredu terča, keď zavrel 130. Po zápase si pochvaľoval najmä úspešnosť pri zatváraní. Pri pokusoch na double sa nezmýlil v deviatich zo šestnástich prípadov.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

1. kolo:

Ritchie Edhouse (Angl.) - Peter Hudson (Angl.) 3:2

Ricky Evans (Angl.) - Nitin Kumar (Ind.) 3:0

Adrian Lewis (Angl.) - Matt Campbell (Kan.) 3:1

2. kolo:

Gerwyn Price (Wal.) - Ritchie Edhouse (Angl.) 3:1

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»V hre je titul aj pol milióna. Na majstra sveta fanúšikovia bučali