VIDEO: Slovenský šípkar je hitom internetu. Pri nástupe prekvapil piesňou od Duchoňa

Radosť slovenských reprezentantov počas šípkarského WDF Europe Cupu 2024.
Radosť slovenských reprezentantov počas šípkarského WDF Europe Cupu 2024. (Autor: Slovak Steel Darts)
Sportnet|27. sep 2024 o 15:10

Ženský tím Slovenska zabojuje na WDF Europe Cupe o medaily.

ŠAMORÍN. Prestížne šípkarske podujatie WDF Europe Cup prvýkrát zavítalo na Slovensko. V rezorte X-Bionic Sphere v Šamoríne nechýba množstvo kvalitných hráčov z rekordných 40 krajín sveta.  

Slovenská reprezentácia doposiaľ predviedla nielen kvalitné športové výkony, ale sa zaskvela aj unikátnym nástupom sprevádzaným spevom Štefana Hájeka.

Piesňou Čardáš dvoch sŕdc od Karola Duchoňa sa postaral o fantastickú atmosféru už počas utorňajšieho otváracieho ceremoniálu. 

VIDEO: Nástup Slovenska pred začiatkom WDF Europe Cupu 2024

Prvý hrací deň priniesol historické momenty pre slovenské šípky. 

Ženský tím suverénne dominoval v skupinových zápasoch proti Španielkam, Nemkám a Rumunkám. V play-off sa zápas proti Dánkam dostal až do stavu 8:8, no rozhodujúci deviaty bod si vybojovali Slovenky.

Vo štvrťfinále narazili na Švédky s Annou Forsmarckovou. Po zdrvujúcom vstupe severaniek (0:4 a neskôr 2:6) sa však domáce reprezentantky nevzdali. 

Vyrovnali na 8:8 a v kľúčovom momente zabrala Martina Sulovská. Zavrela doublom 12, čím dostala Slovensko medzi najlepšie štyri tímy turnaja. Spolu s ňou sú v tíme aj Lucia Jankovská, Katarína Nagyová a Nina Stašková.

V sobotu ich čakajú ďalšie napínavé zápasy, v ktorých zabojujú o medaily. O tom, či sa dostanú do finále, rozhodne ich duel proti Anglicku od 12.00 h.

Slovenská reprezentácia v šípkach počas WDF Europe Cupu 2024.
Slovenská reprezentácia v šípkach počas WDF Europe Cupu 2024. (Autor: Slovak Steel Darts)

Mužský tím si v päťčlennej skupine dokázal vybojovať druhé postupové miesto, keď v kľúčovom stretnutí zdolal reprezentáciu Škótska 9:7.

V následnom play-off však už neboli muži natoľko úspešní ako ich ženské kolegyne a s turnajom sa rozlúčili po osemfinálovej prehre s Walesom 5:9.

V mužskej kategórii sa vo štvrtok v súťaži dvojíc dostali Juraj Vindiš a Ľuboš Pivarč medzi 128 najlepších párov, no podľahli Angličanom. Vladimír Zatko a Štefan Hájek postúpili o kolo ďalej, kde ich zastavili Chorváti.

V individuálnych výkonoch zažiarila najmä Lucia Jankovská, ktorá sa prebojovala medzi 16 najlepších šípkariek v súťaži žien. V boji o postup do štvrťfinále následne prehrala s Írkou Katie Sheldonovou 1:4. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»VIDEO: Slovenský šípkar je hitom internetu. Pri nástupe prekvapil piesňou od Duchoňa