Nadviaže Zatko na triumf z jarnej súťaže? Čelí majstrovi Slovenska aj dvom nováčikom

Slovenský šípkar Vladimír Zatko.
Slovenský šípkar Vladimír Zatko. (Autor: slovaksteeldarts.sk)
Sportnet|10. sep 2024 o 14:45

Niké Dart League má pred sebou štyri hracie kolá.

MARTIN. Už tento piatok, 13. septembra, sa v Martinskej športovej hale začína šiesty ročník prestížnej šípkarskej súťaže Niké Dart League.

Najväčšie šípkarske podujatie na Slovensku je zárukou kvalitných zápasov, v ktorých sa predstavia tí najlepší z najlepších. Milovníci šípok sa môžu tešiť na dramatické súboje, ktoré dajú odpovede na hneď niekoľko otázok.

Dokáže Vladimír Zatko obhájiť titul? Ako sa bude dariť úradujúcemu majstrovi Slovenska Jurajovi Vindišovi a dokážu nováčikovia zamiešať karty?

Mená ako Rosandić, Vindiš, Zatko, Gosár, Pivarč, Hájek či Váraljay sú šípkarskej verejnosti na Slovensku dobre známe a ich súboje môžu diváci sledovať nielen na mieste, ale aj online prostredníctvom streamov.

Veľmi zaujímavé bude sledovať aj výkony nováčikov Rasťa Pfeifera a Ivana Čuláka, ktorých čaká doslova skúška ohňom. Návrat medzi elitu čaká Mateja Čverhu, ktorý sa bude snažiť ukázať, že v elitnej lige nie je náhodou.

Vyzývateľmi v rámci prvého hracieho dňa budú Miro Babik a Peter Čuntala. 

Slovenskí šípkari a účastníci jarnej Niké Darts Ligy 2024
Slovenskí šípkari a účastníci jarnej Niké Darts Ligy 2024 (Autor: Pavol Kočik)

Už v úvodnom kole sa proti sebe postavia favoriti, ktorí majú ambície siahať na najvyššie priečky. Ťahákom bude najmä súboj Vindiš vs. Zatko.

Niké Dart League bude v jesennej edícii pozostávať zo štyroch hracích večerov, pričom okrem Martina sa bude hrať dvakrát v Poprade a raz v Košiciach.

Za víťazstvo získava hráč dva body do tabuľky, možná je aj remíza.

Do záverečného play-off postúpi osem najlepších, pričom v prípade rovnosti bodov rozhoduje o postupujúcom skóre a potom vzájomný zápas.

K veľkej porcií šípkarskych zápasov budú nepochybne patriť zaujímavé štatistiky, nečakané zvraty či dramatické koncovky. Víťaz bude známy 18. januára 2025, keďže finále bude súčasťou majstrovstiev Slovenska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Nadviaže Zatko na triumf z jarnej súťaže? Čelí majstrovi Slovenska aj dvom nováčikom