Van Gerwen prekonal legendu, v Premier League zarobil státisíce

Holandský šípkar Michael van Gerwen sa stal víťazom Premier League Darts 2023.
Holandský šípkar Michael van Gerwen sa stal víťazom Premier League Darts 2023. (Autor: TASR/ Pa via AP)
Sportnet|25. máj 2023 o 23:40 (aktualizované 26. máj 2023 o 07:00)

Vo finálovom zápase zdolal Gerwyna Pricea.

LONDÝN. Kedysi boli považované za krčmový šport, no dnes šípky vypredávajú arény po celom svete a získavajú si čoraz väčšiu popularitu.

Priekopníkom tohto športu je Phil Taylor, ktorý stanovil množstvo rekordov. Napríklad, majstrovstvá sveta a tiež World Matchplay vyhral zhodne 16-krát.

Ešte donedávna bol Angličan rekordérom aj v počte titulov v prestížnej Premier League, no oddnes je v tomto smere najlepší Michael van Gerwen.

Holanďan vo vypredanej O2 Arene v Londýne získal siedmy titul v tejto súťaži. V semifinále zdolal vo vyrovnanom súboji svetového šampióna Michaela Smitha 10:8 a následne nedal vo finále šancu Gerwynovi Priceovi.

Proti Walesanovi dosiahol priemer 105,43 bodu na tri šípky a trikrát zavrel číslo nad 100 bodov, vrátane dôležitej 170-tky v šiestom legu.

VIDEO: Zostrih finálového večera Premier League Darts 2023

Za stavu 2:3 sa Price mohol dotiahnuť na svojho rivala, ale Holanďan zabral v správny čas a spomenutým zavretím spravil dôležitý krok k víťazstvu 11:5.

"V poslednom čase som naozaj tvrdo pracoval. Každý vedel, že som mal problémy s ramenom... Vytvoril som si na seba tlak a to ma motivovalo. Musel som dnes spraviť niečo špeciálne a hral som fantastické šípky," povedal.

Celkovo v tomto ročníku Premier League zarobil viac ako 300-tisíc libier.

Za víťazstvo si prilepšil o 275-tisíc a okrem toho ovládol ešte tri podujatia v rámci základnej časti, ktoré boli honorované po 10-tisíc libier. Premožiteľa nenašiel v Dubline, Exeteri a následne ani v Liverpoole.

Druhýkrát sa Premier League hrala formátom akýmsi 16 miniturnajov, ktorých sa zúčastnilo osem vybraných hráčov z najužšej svetovej špičky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Van Gerwen prekonal legendu, v Premier League zarobil státisíce