Humphries ovládol ďalšie prestížne podujatie. Zastavil aj bučanie divákov na súpera

Luke Humphries.
Luke Humphries. (Autor: X/PDC Darts)
SITA|22. júl 2024 o 14:40

Toto víťazstvo je pre mňa ešte emotívnejšie ako triumf na majstrovstvách sveta, povedal.

BRATISLAVA. Konferenčné a výstavné centrum Winter Gardens v anglickom Blackpoole bolo svedkom ďalšej korunovácie najlepšieho svetového šípkara Luka Humphriesa.

Dvadsaťdeväťročný Angličan po Grand Slame, World Grand Prix a majstrovstvách sveta ovládol aj ďalšie prestížne podujatie v rámci PDC World Matchplay, keď vo finále zdolal svetovú trojku Michaela van Gerwena 18:15.

Víťaz si domov odnáša šek na 200-tisíc libier (cca 237 500 eur) a upevnenie postu lídra svetového rebríčka.

"Bol som nervózny a pod tlakom. Proti sebe som mal legendu tohto športu a musel som dokazovať, že som lepší. Michael mi pomohol, že pri zatváraní netrafil pár dvojnásobkov. Toto víťazstvo je pre mňa ešte emotívnejšie ako triumf na majstrovstvách sveta.

Cítim sa byť požehnaný, že stojím na pódiu s víťaznou trofejou a môžem nasledovať skvelých šípkarov minulosti na čele so 16-násobným víťazom Philom Taylorom," uviedol Luke "Cool Hand" Humphries, cituje ho web denník The Sun.

VIDEO: Zostrih zápasu Luke Humphries - Michael van Gerwen

Van Gerwen ako trojnásobný šampión World Matchplay uznal kvality súpera. "Bol v tomto súboji o niečo lepší. Ja som nevyužil všetky svoje šance a nemal som svoj úplne najlepší deň. Luke vyhral zaslúžene," uviedol 35-ročný "Mighty Mike".

Neskorší víťaz predviedol aj podľa anglických médií jedno noblesné gesto, keď reagoval na fanúšikov bučiacich na adresu jeho súpera. "Luke poprosil dav, aby zastavil bučanie na Michaela, a to sa mu aj podarilo," napísal The Sun.

Víťaz dosiahol vo finále priemer 100,94 bodu a celkovo dvanásťkrát tratil maximum - stoosemdesiatku. Vo vyrovnanom finále od stavu 12:12 viedol Humphries až do konca.

"Mal som aj trochu šťastia na konci, ale to k tomu patrí. Naozaj prežívam enormné šťastie. Vyhrať majstrovstvá sveta aj World Matchplay v tom istom roku pre mňa znamená všetko," dodal Humphries na webe podujatia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Humphries ovládol ďalšie prestížne podujatie. Zastavil aj bučanie divákov na súpera