Šialenci z Čechova besnili aj v Poprade

(Autor: hclev.eu)
Sportnet|5. nov 2011 o 14:00

"Škoda, že si vyberajú hráčov, ktorí sa nebijú," komentoval po zápase útočník Popradu Václav Nedorost mysliac na to, že si bitkári z hosťujúceho tímu zbabelo trúfli aj na vzrastom malého Špirka.

POPRAD. Známi hokejoví bitkári z Čechova nešetrili ani nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad. Niekoľko sekúnd pred koncom piatkového duelu, sa hosťujúci hráči za nepriaznivého stavu vrhli na drobného útočníka Rastislava Špirka. A to dokonca pred očami šéfa KHL.

"Hráme spolu prvý raz, nemáme žiadne nevyriadené účty. Nič si nedovolia," hovoril pred zápasom tréner Popradu Radim Rulík. Piatkový duel však ukázal, že sa mýlil.

Hokejisti Víťaza opäť besnili. Nevadila im ani prítomnosť šéfa ligy Alexandra Medvedeva, ktorý pricestoval na exhibíciu legiend a z hľadiska sledoval aj večerný zápas Poprad - Čechov. Jednoducho sa nováčika rozhodli v súťaži privítať po svojom.

Štyri minúty pred koncom za rozhodnutého stavu 6:3 pre domácich, skočil provokatér Christopher Brennan na obrancu Vladimíra Mihálika a začal ho zbesilo mlátiť. Najvyšší muž celej KHL útok nečakal, neudržal rovnováhu a 203 cm dlhé telo sa porúčalo na ľad.

"Nechcel som sa s ním biť. Ale potom som už nemal inú možnosť. Dal som mu ranu a spadol som," popisoval Mihálik svoj pästný súboj.

Vyhlásený bitkár Brennan si slovenského beka vyhliadol už skôr. Dve tretiny sa stretávali v tvrdých súbojoch pri mantineloch, pokrikovali na seba. "To je jeho štýl hokeja. Chcel ma vyviesť z miery, ale nenechal som sa vyprovokovať," dodal robustný obranca.

V záverečnej tretine už Kanaďan nenastupoval. Naskočil na jediné striedanie, len aby sa mohol pobiť. "To pritom hrali pomerne čestne, len na konci sa to trochu zvrtlo," komentoval domáci hokejista záver duelu, keď hokejisti Čechova zákerne udreli.

Do konca stretnutia zostávalo 27 sekúnd, keď si zbabelo trúfli aj na najnižšieho hráča Popradu Rastislava Špirka. Rus Fedosejev ho zložil v stredovom kruhu a pravačkou búšil do ležiaceho tela.

"Škoda, že si vyberajú hráčov, ktorí sa nebijú. Keď sa chcú biť, nech si vyberú niekoho, kto im je rovný," rozčuľoval sa autor hetriku Václav Nedorost.

Bývalý extraligový útočník Špirko zostal dlho ležať na ľade, s problémami sa vrátili na striedačku. Napokon vyviazol bez zranenia.

"To už nejde o hokej, ale o zdravie," čudoval sa po zápase Špirko. "Videl som, o čo im ide. Ale predsa ja nie som bitkár."

Do bitky bez pravidiel sa zapojili aj ďalší hráči. Obor Mihálik sa narozdiel od Brennana smel vrátiť z trestnej lavice a tak sa ešte mohol spoluhráčov zastať. Napokon vyrovnal účet, keď pri mantineli zrovnal Timkina.

"Už nebola iná možnosť. Proste som musel," vysvetľoval Mihálik.

Zaplnený štadión pískal, bučal a hlasno skandoval: "My chceme hokej!" Po stretnutí vyprevadil hráčov Popradu búrlivým potleskom. Domáci tím napokon prežil zápas bez ujmy a ešte si aj na konto pripísal víťazstvo.

A ako nechutný záver zhodnotil tréner Čechova? "Dnes to ani nebola poriadna bitka."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šialenci z Čechova besnili aj v Poprade