Sersen si v prestížnom zápase za Slovan nezahrá. Praha to nedovolí

Ján Lipiansky hral za Slovan v Prahe ešte vo federálnej lige. A teraz znova na ľade KHL.
Ján Lipiansky hral za Slovan v Prahe ešte vo federálnej lige. A teraz znova na ľade KHL. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|2. nov 2012 o 18:40

Po 20 rokoch je v ligovej súťaži opäť derby Bratislava – Praha. Teraz na ľade KHL.

BRATISLAVA. Hokejový Slovan sa vo štvrtok vytešoval, že po výmene z Leva Praha do ruského Jekaterinburgu šikovne získal reprezentačného obrancu Michala Sersena. Na druhý deň už slovanistov úsmev prešiel.

Sersen v piatok v Bratislave prvý raz trénoval s mužstvom, ale na sobotňajší zápas KHL v Prahe (17.00, vysiela Sport1) proti svojim bývalým spoluhráčom nenastúpi. HC Lev mu zatiaľ nedal súhlas na prestup. Transferkartu podpíše až v pondelok.

Krajči: Boja sa nás

„Je to dobré znamenie. Boja sa nás,“ svojsky reagoval na postoj pražského klubu generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Veľká rivalita medzi Bratislavou a Prahou ani po rokoch nevymizla.

Sersen včera po tréningu so slovanistami netušil, že nebude môcť hrať.

„Chcel by som vykorčuľovať na ľad a pomôcť Slovanu získať ďalšie body,“ vravel 26-ročný obranca. S týmto predsavzatím nastupoval o druhej so spoluhráčmi do autobusu. Ale HC Lev mu to nedovolil.

Pražský klub je dvojičkou Slovana v KHL a jediný, s ktorým sa Bratislavčania stretnú v základnej časti KHL štyri razy - dvakrát doma a dvakrát vonku. S ďalšími dvadsiatimi štyrmi súpermi hrá Slovan raz doma a raz na ľade súpera. A jedine do Prahy ide Slovan autobusom, na všetky cesty na východ musí lietať.

Slovan má na 7. mieste tabuľky Západnej konferencie KHL 31 bodov, Lev o tri body menej. Oba tímy sú okolo čiary postupu do play off.

V zostave Leva je sedem Slovákov na čele s Chárom.

Šatan dal prvý ligový gól Sparte

„Neveril som, že sa ešte dožijem ligového zápasu Bratislava - Praha,“ zasmial sa útočník Slovana Ján Lipiansky. „V poslednom roku federálnej ligy 1992 - 1993 som hral proti Sparte a v každom zápase sa iskrilo. Pre fanúšikov je len dobre, že sa znova obnovili stretnutia oboch hlavných miest.“

Okrem Lipianskeho zažil zo slovanistov zápasy vo federálnej lige aj Miroslav Šatan.

„Práve do siete Sparty som v Holešoviciach ešte ako junior strelil za Duklu Trenčín svoj prvý ligový gól,“ spomínal terajší kapitán Slovana.

Ich dnešní spoluhráči, sedemnásťročný útočník Marko Daňo a o rok starší obranca Patrik Luža, v tom čase ešte nežili.

Sigalet má proti HC Lev o motiváciu viac

Osobitnú príchuť bude mať duel pre obrancu Slovana Jonathana Sigaleta. V minulom ročníku hral za HC Lev Poprad, ale od januára 2012 do konca sezóny sa nedočkal výplaty. A nebol sám. Odvtedy s ďalšími spoluhráčmi márne čaká na svoje peniaze. Na jar sa HC Lev presťahoval do Prahy a tvári sa, že svojich bývalých hráčov nepozná.

Všetky sľuby vedúcich predstaviteľov KHL z Moskvy zo začiatku tohto ročníka, že hráči a tréneri meškajúce výplaty dostanú, zostali len na papieri.

„Nič sa nepohlo,“ zopakoval pred cestou do Prahy Kanaďan. „Aspoň budem mať v zápase väčšiu motiváciu.“

Útočník Slovana Tomáš Mikúš nastúpi prvý raz v ligovom zápase proti svojmu staršiemu bratovi Jurajovi. „Na zápas prídu aj rodičia zo Skalice a najradšej by boli, keby sme sa o body podelili,“ vravel Tomáš.

Trinásťtisícová Tipsport aréna je vypredaná, v hľadisku budú aj stovky Slovákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Sersen si v prestížnom zápase za Slovan nezahrá. Praha to nedovolí