Kucka si proti Ronaldovi nezahral, Juventus vstúpil do sezóny víťazstvom

Cristiano Ronaldo (vpravo) v súboji so Simonem Iacoponim v prvom zápase novej sezóny Serie A.
Cristiano Ronaldo (vpravo) v súboji so Simonem Iacoponim v prvom zápase novej sezóny Serie A. (Autor: Antonio Calanni SITA/AP)
TASR|24. aug 2019 o 20:17

Jediným gólom rozhodol Chiellini.

PARMA. Futbalisti Juventusu Turín vykročili víťazne za obhajobou titulu v talianskej Serii A. V otváracom zápase sezóny vyhrali na pôde AC Parma 1:0.

V zostave Juventusu pritom od začiatku nenastúpila ani jedna z veľkých letných akvizícií.

Na lavičke medzi náhradníkmi zostali obrancovia de Ligt i Danilo, rovnako tak stredopoliar Rabiot, medzi žrďami dostal pred navrátilcom Buffonom prednosť Poliak Wojciech Szczesny.

Ronaldo hýril aktivitou

Rovnako na lavičke náhradníkov zostal na strane domácich aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Juventus mal v zápase prevahu i viac šancí. Víťazný gól zaznamenal v 21. minúte stopér Giorgio Chiellini, ktorý sa po odvrátenom rohovom kope a vrátenej lopte do 16-tky najlepšie zorientoval v skrumáži.

Aktivitou po góle hýril Ronaldo, najskôr mu však v 13. minúte pokazilo radosť brvno a potom aj systém VAR, na základe ktorého mu rozhodca v 35. minúte pre ofsajd neuznal gól.

Neúspechom sa skončili aj Ronaldove šance v 66. a 73. minúte. V tom čase už bol na ihrisku v drese Juve Adrien Rabiot, ktorý ako voľný hráč prišiel do metropoly Piemontu z Paríža Saint-Germain. Aj keď sa domáci v závere snažili vyrovnať, Juventus víťazstvo nepustil.

Neapol si poradil aj bez hviezd

Futbalisti SSC Neapol zvládli prvé kolo Serie A, na ihrisku ACF Fiorentiny zvíťazili v stretnutí bohatom na góly 4:3.

Hoci sa zverenci Carla Ancelottiho museli zaobísť bez zranenej letnej posily, Mexičana Hirvinga Lozana, ktorý pod Vezuv prestúpil z PSV Eindhoven a pre zranenie chýbal aj Poliak Arkadiusz Milik, víťazstvo zabezpečili tradičné ofenzívne opory - Dries Mertens, José Callejon a dvomi zásahmi Lorenzo Insigne.

V drese domácich nastúpil aj Frank Ribéry, na ihrisko sa dostal ako striedajúci hráč v 78. minúte, od 61. minúty hral aj bývalý hráč AC Miláno či Schalke 04 Kevin-Prince Boateng, ktorý pár minút po striedaní zaznamenal gól.

Serie A 2019/2020 - 1. kolo:

AC Parma - Juventus Turín 0:1 (0:1)
Gól: 21. Chiellini

(J. Kucka presedel zápas na lavičke domácich.)

ACF Fiorentina - SSC Neapol 3:4 (1:2)
Góly: 9. Pulgar, 52. Milenkovič, 65. Boateng - 43. (z 11 m) a 67. Insigne, 38. Mertens, 56. Callejon

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Kucka si proti Ronaldovi nezahral, Juventus vstúpil do sezóny víťazstvom