Tréner Serede si pripísal nepríjemné prvenstvo. V súboji s DAC nepadol ani gól

Zápas Sereď - DAC Dunajská Streda.
Zápas Sereď - DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. apr 2022 o 20:09 (aktualizované 30. apr 2022 o 20:39)

Podpriemerný zápas sa napokon aj skončil bezgólovou remízou.

Fortuna liga - 8. kolo o titul

Sereď - Dunajská Streda 0:0

Rozhodovali: Dohál – Hrmo, Ádám

ŽK: Košťál - Krstovič, Pinto, 202 divákov.

ŠKF Sereď: Chudý – Todorski, Dias, Šulek, Popovič – Potoma, Iglesias, Fábry (77. Radič) – Cobnan (81. Mateus), Haša (46. Košťál), Yao (90. Sanusi)

DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks - Balogh (77. Andrezinho), Dimun, Njie, Verlinden (89. Moumou), Szánthó (46. Andzouana), Krstovič (61. Zuberu)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

SEREĎ. Futbalisti Serede remizovali v sobotnom 8. kole nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul v Trnave s DAC Dunajská Streda bez gólov.

Priebeh zápasu Sereď - Dunajská Streda

I. polčas:

Na lavičke Serede chýbal tréner Juraj Jarábek. Stal sa prvým trénerom v tejto sezóne, ktorý nútene pauzoval pre tri žlté karty. Nahradil ho asistent Roman Hudec. V šiestej minúte unikol po pravej strane Krstovič a pred bránou našiel Balogha, ktorý umne podstrelil Chudého, ale jeho pokus mieril mimo bránu.

O minútu neskôr si s Chudým neporadil zblízka neporadil ani Verlinden, mieril iba do rukavíc. Verlinden sa do zakončenia dostal aj krátko po polhodine hry, jeho strelu z vnútra šestnástky výborne chytil Chudý.

Streleckú aktivitu hostí uzavrel v 39. minúte Krstovič, jeho hlavička po rohovom kope mierila mierne nad bránku Serede. Sereď sa dostala k nebezpečnej strele až v záverečnej minúte prvého polčasu, Fábry našiel iba pripraveného Veszelinova.

II. polčas:

Druhý polčas otvorila propagačná strela striedajúceho Košťála, s jeho pokusom brankár DAC veľa práce nemal. Nezáživný polčas oživil až striedajúci Zuberu. Mohol poslať svoj tím do vedenia, ale po hodine hry v šestnástke mieril namiesto do bránky iba do posledného obrancu.

V 75. minúte sa do zakončenia dostal Košťál, jeho strela z vnútra pokutového územia mierila nad bránku hostí. Košťál mohol zápas rozhodnúť v 86. minúte, ale nepremenil šancu pred bránkou hostí a mieril iba do Veszelinova.

Podpriemerný zápas sa napokon aj skončil bezgólovou remízou, domáci za ňu môžu ďakovať najmä brankárovi Chudému, ktorý "chytil" dva isté góly.

Hlasy po zápase

Roman Hudec, asistent trénera Serede: "Chceli sme bodovať, bod je pre nás výborný. Hostia nás túto sezónu neporazili. Vstup do zápasu sme nemali dobrý, vychádzali sme zo zabezpečenej obrany, kontry nám nevychádzali. Súpera sme eliminovali a sme spokojní."

Joao Janeiro, tréner DAC: "Pozitívom zápasu je, že sme si zabezpečili štvrté miesto, budeme mať v baráži výhodu domáceho prostredia. Proti Seredi je to vždy ťažké, ak nepremeníte toľko šancí mužstvo začne byť nervózne a to je moja úloha zmeniť to."

Skupina o titul:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Tréner Serede si pripísal nepríjemné prvenstvo. V súboji s DAC nepadol ani gól