Senicu čaká v 3. predkole zrejme Salzburg, Trnavu Levski Sofia

TASR|15. júl 2011 o 14:05

Futbalisti slovenského vicemajstra FK Senica sa v 3. predkole Európskej ligy 2011/2012 stretnú s úpešnejším z dvojice SK Metalurg Liepaja z Lity, resp. Red Bull Salzburg z Rakúska.

NYON. Rozhodol o tom piatkový žreb na pôde Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

Oveľa lepšiu pozíciu má klub slovenského legionára Dušana Šventa, ktorý v prvom zápase 2. predkola vyhral na ihrisku súpera 4:1. Bude tak s najväčšou pravdepodobnosťou atraktívnou prekážkou pri senickej historickej účasti v pohárovej Európe. Zverenci trénera Stanislava Grigu by prvý duel mali odohrať v Rakúsku.

Päťnásobný majster Slovenska MŠK Žilina sa v prípade postupu do 3. predkola EL v ňom stretne s úpešnejším z dvojice Llanelli AFC z Walesu, resp. Dinamo Tbilisi z Gruzínska, v prvom súboji vyhral zástupca Walesu doma 2:1. Žilinčania to ale s postupom budú mať nesmierne ťažké, keďže vo štvrtok prehrali na Islande s tamojším KR Reykjavík 0:3. Podľa žrebu sa prvý súboj tohto 3. predkola bude hrať na ihrisku islandského alebo slovenského klubu.

Prípadného súpera v 3. predkole spoznal aj Spartaka Trnava, ktorý ak postúpi cez FK Tirana (prvý zápas v Albánsku remizoval 0:0), stretne v ňom s Levski Sofia z Bulharska. Piatkový žreb rozhodol, že výhodu domáceho prostredia v prvom zápase budú mať Bulhari.

V Európskej lige, ktorá píše svoj tretí ročník od premenovania z Pohára UEFA bude o postup do play off bojovať 70 klubov. Zápasy 3. predkola sú na programe 28. júla, resp. odvety 4. augusta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Senicu čaká v 3. predkole zrejme Salzburg, Trnavu Levski Sofia