Senica má novú posilu, získala najlepšieho strelca druhej ligy

Dávid Leško (vpravo) si už dres Tatrana Prešov neoblečie.
Dávid Leško (vpravo) si už dres Tatrana Prešov neoblečie. (Autor: SITA)
SITA|5. jan 2016 o 19:25

V druhej najvyššej súťaži strelil v aktuálnom ročníku už šestnásť gólov. Dávid Leško prestupuje z Tatrana Prešov do FK Senica.

PREŠOV. So šestnástimi gólmi najlepší kanonier Doxxbet II. ligy skupina východ 2015/16 Dávid Leško ukončil pôsobenie v materskom klube 1. FC Tatran Prešov.

Dvadsaťsedemročnému ofenzívnemu stredopoliarovi sa v Šariši k 31. decembru 2015 skončila zmluva. A hoci mu ponúkli jej predĺženie, radšej prikývol na ponuku fortunaligového mužstva FK Senica.

S vedením klubu zo Záhoria podpísal zmluvu na dva roky.

"Chcel som sa posunúť ďalej, hrať vyššiu súťaž. Prešovu ďakujem za možnosť ukázať sa a predať sa," uviedol pre denník Šport Dávid Leško.

"Nezamýšľam sa nad tým, či bude náročnejšie presadiť sa alebo nie. Budem sa snažiť robiť to, čo doteraz. Očakávajú to odo mňa aj v Senici. V novom pôsobisku ma poteší každý gól, ale najdôležitejšie sú tímové výkony a víťazstvá."

Prešovský rodák Leško si okrem Tatrana obliekal v rámci hosťovania dresy Humenného i Rimavskej Soboty. Hoci o jeho služby sa na prelome rokov zaujímali aj iné kluby, napokon sa upísal Senici.

vz3_4106_res.jpg

Leško sa uvoľňuje s loptou v zápase Slovnaft Cupu medzi Tatranom Prešov a Dunajskou Stredou. FOTO - SITA

"Oslovil ma tréner Juraj Sabol, či by som mal záujem pôsobiť v senickom klube. Po rozhovoroch s vedením mužstva som sa rozhodol uzavrieť zmluvu," prezradil Leško.

"Zaujal mal postoj trénera, ktorý sa teší z toho, že prichádzam do tímu. Dôležité je, že Senica na mňa pôsobí dobrým dojmom," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica má novú posilu, získala najlepšieho strelca druhej ligy