Sekeráš trénuje a rokuje s Trenčínom

SITA|4. sep 2009 o 13:31

Hokejový obranca Ľubomír Sekeráš, ktorý je aktuálne bez zmluvy, trénuje od piatka s tímom Dukly Trenčín.

TRENČÍN.

"Ľubo Sekeráš je v Trenčíne a dnes trénoval s naším tímom," potvrdil pre agentúru SITA generálny manažér Trenčanov Eduard Hartmann. Na margo možného zotrvania skúseného 39-ročného beka Hartmann dodal: "Rokujeme s ním, mohol by byť vítanou posilou našich zadných radov. Jasnejšie budeme mať v pondelok."

V utorok sa nečakane skončilo Sekerášovo pôsobenie českom tíme Oceláři Třinec. Slovenský obranca a útočník David Moravec odmietli pristúpiť na klubom stanovené podmienky a v třineckých farbách sa v novej sezóne nepredstavia.

Sekeráš v Třinci pôsobil v uplynulých dvoch sezónach. Do moravského klubu sa vrátil z Malmö, už predtým tam však odohral päť ročníkov (1995 - 2000). Strieborný medailista z MS 2000, ktorý oslávi 18. novembra štyridsiatku, začal s hokejom v Trenčíne.

Po 7 seniorských sezónach pod hradom Matúša Čáka a piatich rokoch v drese Třinca sa ako 32-ročný dokázal presadiť v NHL. Obliekal si dresy Minnesoty a Dallasu, hrával aj v švédskom Södertälje a Malmö, v nemeckom Norimbergu, českom Zlíne a ruskom Jaroslavli. Ľubomír Sekeráš je rekordérom v počte štartov za slovenskú reprezentáciu, v ktorej odohral 152 zápasov a vsietil 29 gólov.

Skúsený bek by sa do trenčianskeho dresu vrátil po 4 rokoch, v sezóne 2005/06 odohral na úvod za svoj materský klub 12 zápasov pred svojím odchodom do Švédska. V piatkovom poslednom prípravnom zápase "vojakov" na brnianskom ľade proti Komete sa Sekeráš určite na ľade

Nachádzate sa tu:
Domov