Šéf Rimavskej Soboty uvažuje o vystúpení z I. ligy

SITA|5. máj 2009 o 13:00

Predseda predstavenstva prvoligového futbalového klubu MŠK Rimavská Sobota Štefan Cifruš uvažuje nad odvolaním mužstva z druhej najvyššej slovenskej súťaže.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Hnevá ho, že rozhodcovia v tomto súťažnom ročníku tendenčne pískajú proti jeho mužstvu. Poslednou kvapkou v pohári jeho trpezlivosti bol ich výkon v stretnutí 27. kola MŠK Rimavská Sobota - AS Trenčín 1:3 (1:1), ktorým pokazili šláger víkendového programu.

"Musel som sa už ozvať, lebo žlč vo mne ešte stále vrie. Sobotňajší zápas s Trenčínom bol už štvrtým duelom v tejto sezóne, ktorý nám pokazili slabí rozhodcovia. Strašne to človeka nasrdí, keď ja ako predstaviteľ stopercentnej akciovej spoločnosti každý štvrťrok platím Slovenskému futbalovému zväzu za rozhodcov päťtisíc eur a z Bratislavy nám na zápas delegujú takých, ktorí svojím podpriemerným výkonom urobia zo stretnutia frašku," povedal v utorok pre agentúru SITA primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš.

Šéf predstavenstva ďalej povedal, že spomenuté peniaze na rozhodcov sú od daňových poplatníkov mesta, nie sú to prostriedky z fondov súkromnej akciovej spoločnosti.

"Každý pondelok musím čeliť hnevu fanúšikov, ktorí ma zaplavujú sťažnosťami na výkon rozhodcov. Každý pondelok musím donekonečna počúvať, že zasa nás niekto z arbitrov zarezal, že nám neoprávnene vylúčili hráča za vymyslený faul alebo nejakú inú kritiku. Je to na porazenie, čo neschopní rozhodcovia s nami celú sezónu vyvádzajú... Uvažujem o tom, že vystúpime z I. ligy, začneme hrať nejakú nižšiu krajskú súťaž a peniaze, ktoré ušetríme, využijeme oveľa rozumnejšie, ako keď ich budeme dávať ďalej Slovenskému futbalového zväzu na rozhodcov. To sú peniaze vyhodené von oknom. Irituje ma, že mnohí z arbitrov sa k funkcionárom, ktorí v týchto ťažkých časoch držia futbalové kluby nad vodou, správajú arogantne a vystupujú ako páni zemegule. Keď však majú odviesť poriadnu prácu, za ktorú sú platení z peňazí nás všetkých, tak z ich výkonu bolia oči a človek ľutuje chvíľu, v ktorej sa rozhodol pracovať vo futbale," vyslovil spŕšku kritiky na adresu rozhodcov šéf predstavenstva MŠK Rimavská Sobota.

Podľa Štefan Cifruša bol Trenčín v zápase lepší a je to mužstvo, ktoré si postup do Corgoň ligy zaslúži. Primátor sa však čuduje, prečo museli sobotňajšie stretnutie svojím výkonom pokaziť rozhodcovia. "My sa do Corgoň ligy nehrnieme. Neviem, prečo nás tak potápajú, veď my už nikde nechceme postúpiť. Nemáme na to peniaze. V našom regióne máme takmer tridsaťpercentnú nezamestnanosť. Fabriky, ktoré tu voľakedy fungovali, krachujú jedna za druhou. Skončil cukrovar, pivovar, mäsokombinát, tabakáreň a teraz je na rade aj mliekareň. Kam my môžeme postúpiť?" - opisoval primátor súčasnú zložitú situáciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šéf Rimavskej Soboty uvažuje o vystúpení z I. ligy