Zápas s Yanom videl päťkrát, nemá pochybnosti o výhre. Sean O´Malley: Chcem titul

Sean O´Malley.
Sean O´Malley. (Zdroj: instagram.com/sugasean/)
SvetMMA|31. okt 2022 o 22:02

Vrátil sa ku kontroverznému duelu na UFC 280.

LAS VEGAS. Už pár rokov sa o ňom hovorí ako o nadchádzajúcej generácii bojovníkov MMA. Na turnaji UFC 280 to dokázal viac než dostatočne. Američan Sean O´Malley má za sebou najväčšie víťazstvo profesionálnej kariéry.

V Abú Zabí sa predstavil ako desiaty nasadený bojovník UFC, o pár dní na to bol už jednotkou bantamovej divízie.

O´Malley sa na podujatí UFC 280 stretol s bývalým kráľom bantamu americkej ligy Petrom Yanom, nad ktorým zvíťazil na body.

Zápas videl päťkrát, prvé a tretie kolo bolo jeho

Hoci sa o výsledku duelu medzi fanúšikmi MMA hovorilo ako o kontroverznom, s odstupom deviatich dní je O´Malley presvedčený, že bodoví arbitri rozhodli správne.

„Zápas som videl asi tak päťkrát. Pokiaľ ste to videli a súdite podľa toho, kto dostal viac tvrdších úderov, tak prvé a tretie kolo je moje. Veľa ľudí bolo nazlostených, lebo som myslím nedostal v súboji tak, ako si to mysleli.

O Yanovi som si myslel, že bude tak tvrdý, ako bol. Bol jednotkou v bantamovej váhe. Podľa mňa on ale nepočítal, že budem tak dobrý.

Nikto ma nikdy tak tvrdo nezasiahol ako Yan, rozdal pár naozaj dobrých úderov, ale nič s čím by sa nedalo vysporiadať. Mohol by som tam teraz ísť a zdolať Aljamaina Sterlinga a moji neprajníci by aj tak vraveli, že to bola náhoda alebo niečo iné,“ povedal bojovník, ktorý sa do UFC dostal cez formát Dana White´s Contender Series koncom roka 2017.

Čo sa týka najbližších plánov sa O´Malley v rozhovore pre The MMA Hour vyjadril, že by rád vyzval šampióna divízie Aljamaina Sterlinga.

„Musím si teraz sadnúť so Seanom (Shelbym) a Danom (Whiteom), rád by som najbližšie zápasil o titul. Ajlo (Sterling) písal niečo o júni, že by takto chcel zápasiť, tak neviem. Ja by som ideálne bojoval skôr, najlepšie tak, aby to vyšlo dvakrát ročne.“

Na sociálnych sieťach nezaháľal dvojnásobný kráľ UFC a zlatý medailista z olympiády v Pekingu 2008 Henry Cejudo.

Cejudo totiž cez víkend prišiel s výzvou pre O´Malleyho, v hre by bol dočasný titul bantamovej váhy.

„Niečo sa ku mne dostalo, počul som, že Henry nemá peniaze, a preto sa tak silno snaží získať niečo, kde by si zarobil,“ rázne O´Malley odmietol ponuku Cejuda, keď sa ho na to opýtal renomovaný reportér Ariel Helwani.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zápas s Yanom videl päťkrát, nemá pochybnosti o výhre. Sean O´Malley: Chcem titul