Schmiedlová dostala tzv. kanára, napriek tomu postúpila v Bogote ďalej

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR)
TASR|9. apr 2018 o 21:06

Slovenská tenistka potrebovala na postup tri sety.

BOGOTA. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová zvíťazila 7:5, 0:6, 6:1 nad rovnako nenasadenou Američankou Irinou Falconiovou v pondelňajšom stretnutí prvého kola dvojhry na turnaji WTA v kolumbijskej Bogote.

Dvadsaťtriročná Košičanka dosiahla svoj prvý zápasový úspech v hlavnej singlovej súťaží nad úrovňou ITF od októbra 2016, keď bola v osemfinálovom druhom kole na podujatí WTA tiež so štatútom International v Luxemburgu.

Bogota - 1. kolo:

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Irina Falconiová (USA)

7:5, 0:6, 6:1

/za 142 minút/

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci projektu NTC Schmieldová nadviazala proti 27-ročnej Falconiovej (165., ale bola už aj na 63. pozícii) na úspech 6:3, 7:6 (4), ktorý dosiahla vlani vo februári v americkom Midlande.

Niekdajšia 26. žena svetového rebríčka WTA vo dvojhre Schmiedlová, teraz 132. v systéme, bude medzi najlepšími šestnástimi čeliť postupujúcej z duelu medzi mexickou kvalifikantkou Renatou Zarazúovou a austrálskou reprezentantkou Ajlou Tomljanovičovou nasadenou ako ôsmou.

Druhej menovanej podľahla minulý týždeň v prvom kole na tvrdom povrchu vonku v mexickom Monterrey 6:4, 1:6, 6:7 (6) z troch mečbalov v sérii v tajbrejku tretieho setu, mala by jej teda čo vracať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová dostala tzv. kanára, napriek tomu postúpila v Bogote ďalej