Schizofrénia Bayernu: doma kritizovaný, v Európe úspešný

SITA|4. nov 2010 o 10:47

Nemeckému futbalovému veľkoklubu Bayern Mníchov sa síce v najvyššej domácej súťaži v tejto sezóne príliš nedarí, no v Lige majstrov si počína priam impozantne.

KLUŽ.

Zverenci Louisa van Gaala si v stredajšom zápase 4. kola v základnej E-skupine poradili s rumunským CFR Kluž na jeho pôde vysoko 4:0 a v predstihu si zabezpečili postup do jarnej fázy kontinentálnej súťaže číslo jeden. Po štyroch dueloch má Bayern na konte maximálny možný bodový zisk ako jediné mužstvo v LM 2010/2011 spolu s FC Chelsea.

Uvedené ostro kontrastuje s jeho účinkovaním v I. bundeslige, kde v 10. kolách nazbieral iba 15 bodov a s desaťbodovým mankom na lídra Borussiu Dortmund mu patrí priebežná siedma priečka.

Van Gaala nemecké médiá, verejnosť a občas i predstavitelia tradične náročného klubu kritizujú za nepresvedčivé ligové výkony, skúsený Holanďan sa bráni poukazovaním na lazaret vo svojom kádri. Ťahúňom Bavorov je predovšetkým kľúčový stredopoliar Bastian Schweinsteiger a neustále sa zlepšujúci zakončovateľ Mario Gómez, ktorý proti Klužu zaznamenal čistý hetrik.

"S naším výkonom som veľmi spokojný. Asi 80 minút sme hrali výborne, dobre sme sa pohybovali a dokázali sme premieňať naše šance. Kľúčovým faktorom víťazstva bol Schweinsteiger," nechal sa počuť Van Gaal. "Veľký rozdiel medzi oboma mužstvami bol zjavný, je to zahanbujúce. Predovšetkým v prvom polčase sme sa strápnili, po zmene strán sme nedokázali skórovať ani z dobrých pozícií. Bayern zvíťazil úplne zaslúžene, neviem, čo by sa stalo, ak by hral aj Ribéry a Roben," povzdychol si na tlačovej konferencii tréner domácich Sorin Cartu.

"Štyri nula v Lige majstrov je vynikajúci výsledok. Po tom, ako sme sa rýchlo ujali vedenia, už to bolo v podstate jednoduché," vyhlásil kapitán Bayernu Philipp Lahm. Neúspešný finalista ostatnej edície Ligy majstrov (Bayern vo finále nestačil na Inter Miláno, pozn.) zaznamenal svoj historicky najlepší vstup do tejto prestížnej súťaže.

"Chceli sme si vybojovať miestenku pre osemfinále čo najskôr," objasnil prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Bavori potrebujú bez ohľadu na výsledky súperov na definitívu prvého miesta v "éčku" jeden bod z nasledujúcich dvoch duelov. Môže sa im to podariť už o dva týždne v Ríme, kde si zmerajú sily s domácim

Výsledok:

CFR Kluž (Rum.) - Bayern Mníchov (Nem.) 0:4 (0:2)

Góly: 12., 24. a 71. M. Gómez, 90. T. Müller, rozhodoval: Serge Gumienny (Belg.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Schizofrénia Bayernu: doma kritizovaný, v Európe úspešný