Veľká novinka. Ukrajinci budú hrať play off Európskej ligy v Košiciach

Košická futbalová aréna.
Košická futbalová aréna. (Autor: fckosice.sk)
Sportnet|8. aug 2022 o 10:01 (aktualizované 8. aug 2022 o 12:25)

Slovenská strana to zatiaľ nekomentuje.

KOŠICE. Európsky futbal nečakane zamieri aj na východné Slovensko.

Zatiaľ, čo Trnava a Dunajská Streda sú na pokraji vypadnutia v Európskej konferenčnej lige a bratislavský Slovan hrá o postup v Európskej lige, v Košiciach sa môžu tešiť. Uvidia play off Európskej ligy UEFA.

Dočasný domov v Košickej futbalovej aréne (KFA) totiž našiel SC Dnipro-1, ukrajinský klub o tom informuje na svojom oficiálnom webe a sociálnych sieťach.

Detaily prezradia vo štvrtok

Kým Ukrajinci to považujú za hotovú vec, slovenská strana ešte dohodu oficiálne nepotvrdila.

„Áno, pracujeme na tom, ale vzhľadom na neukončené rokovania medzi oboma stranami nebudeme bližšie túto informáciu zatiaľ komentovať. Viac informácií by sme po skončení rokovaní chceli poskytnúť športovej verejnosti na dohodnutej tlačovej konferencii vo štvrtok 11. augusta v Košickej futbalovej aréne,“ uviedol predseda predstavenstva Košickej futbalovej arény (KFA) a zároveň viceprimátor mesta Košice Marcel Gibóda.

O konaní medzinárodných futbalových zápasoch v Košiciach v priebehu tohto roka hovoril aj v nedávnom rozhovore pre Sportnet. Ani vtedy podrobnosti nekonkretizoval.

Súper? Možno slávny srbský klub

Dnipro-1 vznikol len pred piatimi rokmi. Pod svoju značku prevzal aj slávnejší FC Dnipro Dnepropetrovsk, ktorý bol rozpustený v roku 2019.

Tretí tím minulej sezóny ukrajinskej ligy, ktorá sa prerušila a nedohrala po vojenskej invázii Ruska, sa kvalifikoval priamo do play off Európskej ligy. Z bezpečnostných dôvodov nemôže hrať domáce stretnutie vo svojej krajine.

Domáci zápas odohrá 18. augusta v Košiciach, zápas sa začína o 20.00 hod. "Bude prvým európskym pohárovým zápasom v histórii nášho klubu," píše sa na webe klubu.

Súperom Ukrajincov bude víťaz dvojice AEK Larnaca (Cyprus) - Partizan Belehrad (Srbsko). Cyperčania vyhrali domáci zápas 2:1, odveta sa hrá vo štvrtok.

"Informácie o predaji vstupeniek a televíznom prenose budú k dispozícii v najbližších dňoch," píše klubový web SC Dnipro-1.

V prípade neúspechu bude ukrajinský klub štartovať v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Je možné, že aj túto fázu súťaže bude hrať v metropole východného Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Veľká novinka. Ukrajinci budú hrať play off Európskej ligy v Košiciach