Alvarez vlastní už tri zo štyroch opaskov, jeho súper bol na uterák

Saul "Canelo" Alvarez s opaskami WBA, WBC a WBO.
Saul "Canelo" Alvarez s opaskami WBA, WBC a WBO. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. máj 2021 o 09:15

Boxerský duel videlo naživo 73-tisíc divákov.

Boj o titul WBO v superstrednej váhe

Saul Alvarez (Mex.) - Billy Joe Saunders (V. Brit.) RTD (8/12, 3:00 min)

AT&T Stadium, Arlington (USA), 73.126 divákov

/Alvarez obhájil opasky WBA, WBC a získal titul WBO v superstrednej váhe (do 76 kg)/

ARLINGTON. Mexický profesionálny boxer Saul "Canelo" Alvarez vlastní už tri zo štyroch najprestížnejších opaskov v superstrednej hmotnostnej kategórii (do 76 kg).

V unifikačnom súboji na AT&T Stadium v americkom Arlingtone zdolal pred časovým limitom Brita Billyho Joea Saundersa, ktorého roh hodil uterák do ringu medzi ôsmym a deviatym kolom.

Alvarez: Bolo to ľahšie, než som čakal

Tridsaťročný Mexičan dosiahol už 56. víťazstvo v profesionálnej kariére (38 formou K.O.), na konte má aj dve remízy a jedinú prehru utrpel v roku 2013 s Američanom Floydom Mayweatherom.

Obhájil tituly organizácií WBA a WBC a od Saundersa si vybojoval opasok verzie WBO. Chýba mu už len titul IBF a s jeho držiteľom Calebom Plantom z USA by sa chcel stretnúť najbližšie.

"Nebolo to také náročné v porovnaní s mojimi očakávaniami. Víťazil som kolo za kolom, prispôsobil som sa veľmi rýchlo. Asi som mu zlomil lícnu kosť. Teraz si idem po titul IBF, dúfam, že sa nám ľahko podarí zrealizovať tento duel," povedal Alvarez, ktorý viedol na body u všetkých troch rozhodcov.

Najvyššia návšteva od začiatku pandémie

O rok starší Saunders utrpel v 31. vystúpení prvú prehru (30-1, 14 K.O.).

V ôsmom kole inkasoval úder, po ktorom mu úplne opuchlo pravé oko, z tohto dôvodu nenastúpil do nasledujúceho kola. Po zápase skončil v nemocnici s podozrením na zlomeninu lícnej kosti.

Pod zatiahnutou strechou texaského štadióna, kde hrávajú domáce stretnutia hráči Dallasu Cowboys v lige amerického futbalu NFL, sledovalo súboj 73.126 divákov.

Ide o najvyššiu návštevu na športovom podujatí v USA od vypuknutia pandémie koronavírusu a zároveň o rekordný počet fanúšikov na boxerskom zápase v uzavretej aréne v histórii krajiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Alvarez vlastní už tri zo štyroch opaskov, jeho súper bol na uterák