Šatan v premiére v KHL nepremenil samostatný nájazd

SITA|14. jan 2011 o 21:46

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy.

MOSKVA. Hokejový útočník Miroslav Šatan nastúpil v piatok na svoj premiérový duel v Kontinentálnej hokejovej lige. Tridsaťšesťročný Slovák podpísal v úvode týždňa kontrakt s Dinamom Moskva, v stredu pricestoval do ruskej metropoly a v piatok nastúpil na duel proti Viťazu Čechov.

Premiéra mu však nevyšla podľa predstáv, keďže jeho klub nakoniec prehral 3:4 po samostatných nájazdoch. Rodák z Topoľčian sa proti Čechovu prezentoval už v 3. min, keď prepásol príležitosť na skórovanie.

V 26. min zasa vyzval na skórovanie Martina Štrbáka, ale ani ten svoj pokus nevyužil. Šatan, ktorý napokon hral s netradičným číslom 80 v prvom útoku s Konstantinom Gorovikovom a Leonidom Komarovom, nepremenil v nájazdoch trestné strieľanie. Do štatistík sa zapísal jedným gólom jeho spoluhráč zo slovenskej reprezentácie Dominik Graňák, ktorý v 29. min zvyšoval na 2:0.

V drese moskovského Spartaka sa bodovo presadili až traja slovenskí hráči. Najvýraznejšie bodoval Štefan Ružička, ktorý strelil gól a na jeden prihral. Súperovho brankára prekonal aj Branko Radivojevič. Bod za prihrávku zaznamenal Ivan Baranka. Moskovčania nakoniec zvíťazili na ľade Dinama Minsk 4:2. V stretnutí medzi Dinamom Riga a Severstaľom Čerepovec si jednu asistenciu pripísal Martin Cibák z tímu hostí. Jeho spoluhráč a krajan gólman Rastislav Staňa nechytal.

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy:

OHK Dinamo Moskva - Víťaz Čechov 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0, 0:1) - Dominik Graňák (OHK Dinamo) 1+0

CSKA Moskva - Petrohrad 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Dinamo Minsk - Spartak Moskva 2:4 (0:1, 2:2, 0:1) - Štefan Ružička 1+1, Branko Radivojevič 1+0, Ivan Baranka (všetci Spartak) 0+1

Dinamo Riga - Čerepovec 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1) - Martin Cibák (Čerepovec) 0+1

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan v premiére v KHL nepremenil samostatný nájazd