Šarapovovej skrátili trest, vráti sa už na jar

Maria Šarapovová mala pôvodne dvojročný trest. Skrátili jej ho o 9 mesiacov.
Maria Šarapovová mala pôvodne dvojročný trest. Skrátili jej ho o 9 mesiacov. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2016 o 15:27

Bývalá svetová jednotka môže nastúpiť na kurty už 26.apríla 2017.

LAUSANNE. Ruská tenistka Maria Šarapovová sa vráti na kurty skôr. Športový arbitrážny súd jej skrátil trest za pozitívny nález na meldónium z 24 na 15 mesiacov. Hrať môže začať už 26. apríla 2017.

Dištanc od nezávislého príslušného tribunálu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) plynie s antidatovanou platnosťou od 26. januára 2016.

"Je to jeden z mojich najšťastnejších dní v kariére. Tenis je moja vášeň a chýba mi. Odpočítavam dni, kým sa budem môcť vrátiť na dvorce," reagovala Šarapovová.

"Súd zistil, že sa dopustila porušenia antidopingových pravidiel, ale keďže nešlo o ich významné porušenie, trest vo výške 15 mesiacov je primeraný," zdôvodnil CAS svoje rozhodnutie.

Pôvodný trest na dva roky zverejnili 8. júna 2016. Dvadsaťdeväťročná držiteľka kariérneho Grand Slamu a niekdajšia líderka svetového rebríčka vo dvojhre Šarapovová požadovala u CAS jeho prehodnotenie a čiastočne uspela.

ITF pritom navrhovala zákaz činnosti až na štyri roky. Pôvodne sa verdikt očakával 19. septembra, ešte predtým 18. júla.

Počas tohtoročných Australian Open našli v Šarapovovej vzorke meldónium, ktoré pribudlo na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) od 1. januára 2016. Ruska v marci pri prepuknutí kauzy priznala, že zmenu nezaregistrovala a meldónium naďalej užívala.


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovovej skrátili trest, vráti sa už na jar