Santorovi vyšiel pri porovnaní generácii ako víťaz Federer

TASR|19. jan 2010 o 14:34

Podľa tenisového dôchodcu Fabrice Santora je Švajčiar Roger Federer najlepším hráčom, proti ktorému vo svojej kariére hral.

MELBOURNE. Tridsaťsedemročný Francúz pritom debutoval na prvom grandslamovom turnaji už v roku 1989 a vo svojej bohatej kariére si skrížil rakety aj s takými legendami, akými boli Jimmy Connors, John McEnroe, či Boris Becker.

"Vždy bolo náročné porovnávať tenistov z rôznych generácií," povedal Santoro, ktorý nečakane štartoval na svojom 70. grandslamovom turnaji, avšak hneď v 1. kole v Melbourne Parku prehral s Marinom Čiričom 5:7, 5:7, 3:6. "Keď sa však pozriete na McEnroea, bol na kurtoch géniom. To, čo predvádzal na kurtoch, bolo jednoducho úžasné. Je síce veľmi ťažké zostaviť také poradie hráčov, no mojím najťažším súperom bol určite Federer."

Nielen podľa Santora však vrcholový tenis prešiel za posledných dvadsať rokov výraznými zmenami. "Kondícia hráčov sa výrazne zmenila. Dnešní hráči sú v tomto smere väčšími profesionálmi, všetci na sebe tvrdo pracujú," dodal Santoro, ktorý minulý rok ohlásil koniec svojej aktívnej kariéry, pričom naďalej hráva na rôznych exhibíciách: "Mám veľmi rád tenis. Tenis budem zrejme hrať až do konca môjho života."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Santorovi vyšiel pri porovnaní generácii ako víťaz Federer