Bude Sagan bojovať o triumf? Chceme v etape uspieť, uviedol Valach

Peter Sagan získal zelený dres.
Peter Sagan získal zelený dres. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. júl 2018 o 15:48

Slovenský cyklista mal v stredu pád.

TRIE-SUR-BAISE. Stredajší pád slovenského cyklistu Petra Sagana v jednom zo zjazdov v Pyrenejach vyvolal otázniky nad jeho ďalším účinkovaním na Tour de France 2018, do štvrtkovej 18. etapy však napokon nastúpil.

Podľa vlastných slov sa necítil najlepšie, ale nemal nič zlomené a opustiť vrcholné preteky sezóny tri dni pred koncom nechcel.

Najmä ak má už prakticky isté rekordné šieste víťazstvo v bodovacej súťaži.

Otázkou zostala miera ambícií 28-ročného lídra tímu Bora-Hansgrohe vo štvrtkovej etape z Trie-sur-Baise do Pau (171 km), ktorá svojím rovinovým profilom vyhovuje práve Saganovi.

"Peter je okej. Noc nebola bohvieaká, ale postavíme sa na štart a uvidíme," uviedol športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach pre RTVS pred začiatkom 18. etepy.

K ambíciám tímu a najmä Petra Sagana podotkol: "Máme plán a chceme v etape uspieť. Uvidíme, ako sa Peter bude cítiť. Jeho výkonnosť je vysoká na celej Tour. Po prvej noci po páde je však telo na tom najhoršie. Platí teda, že zariadime sa podľa jeho pocitov."

Sagan je dosiaľ jednou z najvýraznejších osobností Tour de France 2018.

Okrem jeho suverénnej líderskej pozície v bodovacej súťaži na seba upozornil tromi víťaznými koncovkami v etapách, tromi druhými, jedným tretím, jedným štvrtým a jedným piatym miestom.

Po triumfe v 2. etape bol jeden deň aj nositeľom žltého trička určeného pre lídra celkovej klasifikácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Bude Sagan bojovať o triumf? Chceme v etape uspieť, uviedol Valach