Tiger Woods získal 82. triumf na okruhu a vyrovnal 54-ročný rekord

Tiger Woods.
Tiger Woods. (Autor: Lee Jin-man TASR/AP)
Sportnet|28. okt 2019 o 07:49

Američan získal 82. víťazstvo na okruhu.

INZAI. Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini obsadil na turnaji PGA Zozo Championship v japonskom meste Inzai 33. miesto.

Sabbatini absolvoval všetky jamky s celkovým súčtom 277/-3. Z triumfu sa tešil Američan Tiger Woods, ktorý vyrovnal 82. víťazstvom na okruhu PGA rekord Sama Sneada. Ten si tento počet pripísal na konto v rokoch 1936 - 1965.

"Je to šialené, strašne veľa víťazstiev. Počas mojej kariéry som bol schopný podávať vyrovnané výkony. Dnes to bol jeden z tých dní, keď som zo seba dokázal dostať najlepšie údery," vyhlásil rodák z Kalifornie.

Woodsa v ostatných rokoch trápili zdravotné problémy. Po tom, ako sa vystrábil z bolestí chrbta, musel pred dvomi mesiacmi podstúpiť artroskopiu kolena. Aj túto prekážku však zvládol a na profiokruhu tak pôsobí už 23. sezónu.

"Stále dokážem kontrolovať moju hru na golfovom ihrisku. Skrátka, viem, ako mám hrať a tento týždeň sa mi to aj podarilo," doplnil Tiger Woods.

Turnaj sprevádzala nepriazeň počasia a viacerí účastníci, vrátane najväčších favoritov na prvenstvo, tak nestihli odohrať v nedeľu všetky jamky pre tmu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Tiger Woods získal 82. triumf na okruhu a vyrovnal 54-ročný rekord