S rozlúčkou s Ligou majstrov sú spokojní, s celkovým účinkovaním nie

Na snímke gól strieľa Martin Straňovský (Tatran Prešov).
Na snímke gól strieľa Martin Straňovský (Tatran Prešov). (Autor: TASR)
SITA|1. dec 2019 o 12:57

Hádzanári Tatrana Prešov potešili fanúšikov iba troma víťazstvami.

Tatran Prešov - Riihimäki Cocks, 30.11.2019: fotogaléria

1.12.2019

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov potešili svojich fanúšikov na záver svojho účinkovania v skupinovej fáze Ligy majstrov mužov 2019/2020.

V sobotňajšej rozlúčke dosiahli v Tatran handball aréne proti fínskemu Cocksu vysoké víťazstvo 30:19 (15:11).

„Gratulujem našim chlapcom k víťazstvu. V úvode zápasu som nebol spokojný, keďže sme mali problémy v obrane a pri prvých šiestich góloch sme neurobili žiaden defenzívny faul. Dobre sme to však kompenzovali v útoku, kde sme hrali rýchlo a vypracovali si viacero šancí. V druhom polčase som chcel dať väčšiu porciu minút mladším hráčom. Keď to zosumarizujem, odohrali sme dobrý zápas," spokojne skonštatoval tréner Slavko Goluža, ktorého zverenci si výhrou vybojovali konečné 4. miesto v C-skupine.

„V poslednom zápase sme si určite za naše pôsobenie v Lige majstrov zaslúžili vyhrať. Nemohli sme už síce postúpiť, ale aspoň to víťazstvo je pozitívne a ukázali sme, že máme tak kvalitné mužstvo, že sme mohli z tejto skupiny postúpiť. Stretnutia však potvrdili, že skupina bola veľmi vyrovnaná a vyhrať mohol každý s každým," poznamenal krídelník Javier Muňoz Cabezón.

S 8 gólmi bol najlepším strelcom duelu.

Straňovský: Mali sme na viac víťazstiev

Prešovčania dosiahli v skupine tri triumfy, k dvom tesným nad severomacedónskym Rabotnikom Bitola pridali jeden výrazný proti Cocksu.

Hádzanári Tatrana sa výsledkovo presadili len proti tímom, ktoré nebojovali v „céčku" o postup.

„Je dôležité, že sme sa rozlúčili víťazstvom, lebo účinkovanie v Lige majstrov nemôžeme brať pozitívne. Je to škoda, lebo v niektorých zápasoch sme mali na víťazstvo, či už so španielskym Irunom doma, ale tiež vonku, kde sme viedli o veľa gólov. Mohlo to dopadnúť lepšie, chýbali možno skúsenosti a na to sme doplatili. Veľmi spokojní so 4. miestom nie sme, ale sme radi, že sa nám aspoň tento posledný zápas vydaril," pridal hodnotiace slová kapitán Tatrana Martin Straňovský.

Benický: Mrzí nás začiatok sezóny

Hráči slovenského šampióna získali v porovnaní s uplynulou sezónou, keď im postup do vyraďovacej fázy ušiel len tesne, o polovicu menej bodov.

„V poslednom zápase sme si priali víťaznú rozlúčku s Ligou majstrov. Teší nás spôsob, akým sme zvíťazili. Zápas sme mali pod kontrolou. Vďaka veľmi dobrému výkonu Maria Cvitkoviča, ako aj hre v útoku, sme dosiahli presvedčivé víťazstvo. Je to tá najlepšia možná rozlúčka s Ligou majstrov a to nielen v tejto sezóne, ale podľa všetkého aj na ďalšie roky. Mrzieť nás môže začiatok sezóny, kde nám ušli prvé štyri zápasy a tým aj boj o postup zo skupiny. Potešiteľné je, že ako sa chlapci vracali do zostavy, začali sme zbierať aj body a dokázali sme, že sa môžeme pasovať s európskymi mužstvami," dodal generálny manažér Tatrana Miroslav Benický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S rozlúčkou s Ligou majstrov sú spokojní, s celkovým účinkovaním nie