Rybáriková skončila v osemfinále, Polášek postúpil

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR)
TASR|28. máj 2011 o 14:02

Magdaléna Rybáriková a Alexandra Dulgheruová podľahli Hlaváčkovej s Hradeckou 6:7 (1) a 4:6.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Českému páru Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká podľahli v dvoch setoch 6:7 (1) a 4:6.

Rybáriková v Paríži vyrovnala svoje grandslamové deblové maximum z tohtoročného Australian Open a vlaňajšieho US Open.

Dvadsaťdvaročná piešťanská rodáčka Rybáriková a jej rumunská partnerka si odnášajú z deblovej súťaže medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2011 spoločný šek na 22 000 eur.

Filip Polášek s Čechom Františkom Čermákom postúpili už do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Ich súperi v 2. kole Srbi Viktor Troicki s Jankom Tipsarevičom zápas za stavu 1:2 v prvom sete skrečovali.

Šampióni z nedávneho turnaja ATP v Belehrade Polášek a Čermák si medzi najlepšími 16 pármi zmerajú sily so štvorkami "pavúka", domácim Michaelom Llodrom a Srbom Nenadom Zimonjičom. Už teraz majú istotu spoločného šeku na 22 000 eur.

Pre 25-ročného Poláška, momentálne 40. v deblovom renkingu, znamená tento výsledok prekonanie osobného rekordu v Paríži zo sezóny 2009 o jedno kolo. Vlani sa lúčil už v 1. kole. Na úrovni "veľkej štvorky" bol v osemfinálovom 3. kole už vo Wimbledone 2008 aj 2010.

Michal Mertiňák a Češka Vladimíra Uhlířová zvíťazili v sobotňajšom stretnutí osemfinálového 2. kola miešanej štvorhry na Roland Garros nad takisto nenasadeným párom Barbora Záhlavová-Strýcová, Horia Tecau 6:3, 6:2.

Slovensko-česká dvojica si vo štvrťfinále najskôr v pondelok zmeria sily s úspešnými zo zápasu Casey Dellacquová, Scott Lipsky (Aus./USA) - Čchan Jung-ťan, Eric Butorac (Taiw./USA). Mertiňák a Uhlířová už teraz majú istotu spoločného šeku na 13 000 eur.

Semifinalista deblovej časti šampionátu ATP World Tour Finals 2009 Mertiňák sa v parížskej štvorhre mužov spolu s Bahamčanom Markom Knowlesom lúčil už v 1. kole.

Výsledky slovenských tenistov na Roland Garros:

Miešaná štvorhra - 2. kolo (osemfinále):

Vladimíra Uhlířová, Michal MERTIŇÁK (ČR/SR) - Barbora Záhlavová-Strýcová, Horia Tecau (ČR/Rum.) 6:3, 6:2 za 59 minút

Muži - štvorhra - 2. kolo:

František Čermák, Filip POLÁŠEK (14-ČR/SR) - Viktor Troicki, Janko Tipsarevič (Srb.) 2:1 - skreč

Ženy - štvorhra - osemfinále:

Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR) - Alexandra Dulgheruová, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (Rum./SR) 7:6 (1), 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková skončila v osemfinále, Polášek postúpil