Rybáriková sa vracia po zranení, začne na turnaji v Dallase

Magdaléna Rybáriková sa zranila v prvom kole Wimbledonu.
Magdaléna Rybáriková sa zranila v prvom kole Wimbledonu. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. aug 2011 o 11:50

Slovenská tenistka si doliečila zranené koleno a mala by štartovať na jednom turnaji pred US Open.

BRATISLAVA. Magdaléna Rybáriková sa vracia na kurty po dvojmesačnom zranení. Predstaví sa na turnaji v Dallase.

"Odlietame vo štvrtok spolu s Dominikou Cibulkovou z Viedne cez Washington," povedal pre agentúru SITA Rybárikovej tréner Martin Hromec a dodal: "Magda behá desať dní po piatich týždňoch bez záťaže. V ruke to má, ale potrebuje odbúrať podvedomý strach chodiť naplo do všetkých pozícií. Chce si to otestovať v zápase. Uvidíme, ako sa aklimatizuje. Do US Open nám zostávajú ešte takmer dva týždne na ďalšiu prípravu. Zranenia tohto typu bývajú nepríjemné. Môže sa to ťahať do konca sezóny, ale aj rýchlo odznieť."

Dvadsaťdvaročná piešťanská rodáčka si 21. júna v zápase 1. kola Wimbledonu proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej podvrtla ľavé koleno a prvotné prognózy hovorili o 3-4 týždňoch bez záťaže pre natiahnutie vnútorných väzov.

Rybáriková má na konte dva tituly z hlavnej profesionálnej úrovne: k predvlaňajšiemu birminghamskému pridala v apríli úspech v Memphise. Víťazka májového turnaja ITF na antuke v Prahe Rybáriková, ktorá vtedy vo finále v českej metropole zdolala domácu Petru Kvitovú, nemá od 29. augusta na grandslamových US Open v New Yorku body na obhajovanie. Vlani totiž prehrala hneď na úvod vo dvoch tajbrejkových setoch s Francúzkou Aravane Rezaiovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková sa vracia po zranení, začne na turnaji v Dallase