Rybáriková sa hlási o slovo v súvislosti s OH 2016 v Riu

Nezabúdajte aj na mňa! Akoby symbolizovalo gesto našej tenistky počas jedného z tohtoročných zápasov.
Nezabúdajte aj na mňa! Akoby symbolizovalo gesto našej tenistky počas jedného z tohtoročných zápasov. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. mar 2016 o 13:19

K doterajšiemu zisku 551 bodov počas hodnoteného obdobia pridala slovenská hráčka v Indian Wells už 120 bodov, takže je na hodnote 671 bodov.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prienikom už do osemfinálového 4. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells výrazne prihlásila o slovo v súvislosti s OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiru.

K doterajšiemu zisku 551 bodov počas hodnoteného obdobia pridala 120 bodov, takže je na hodnote 671 bodov.

Dvadsaťsedemročná piešťanská rodáčka teda má veľmi solídnu šancu pridať sa ku krajanom Karolíne Schmiedlovej, Dominike Cibulkovej a Martinovi Kližanovi, prepočtovo už istým štartujúcim pod piatimi kruhmi v Južnej Amerike.

Počas zostávajúcich necelých troch mesiacov potrebuje Rybáriková ešte približne 200 bodov do účelového hodnotenia.

"Rez" na Rio sa bude nachádzať približne okolo 70. - 75. priečky v renkingu WTA (u mužov ATP) k 6. júnu.

Kvalifikuje sa 56 najlepších pri splnení základných kritérií na počet vystúpení v tímových súťažiach (plus 6 miesteniek od ITF a 2 pozvánky z portfólia tripartitnej komisie - dovedna teda 64 hráčok), ale z každej krajiny môžu v Brazílii štartovať iba štyri singlistky.

Vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti sa dá posun hranice nadol predpokladať na uvedenú úroveň. Na 70. pozícii v aktuálnom hodnotení figuruje Ukrajinka Kateryna Bondarenková s 883 bodmi.

Ak Rybáriková v utorok (nie pred 4.30 h už v stredu SEČ) uspeje v osemfinále v Indian Wells proti Talianke Roberte Vinciovej, dostane sa na 766 bodov.

Oficiálne teraz zverenkyňa Petra Hubera figuruje na 97. priečke v počítačovom poradí pre nasadzovanie (v minulosti bola aj na 31. pozícii), v nezáväznom online hodnotení sa však vyšvihla na 80. post.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková sa hlási o slovo v súvislosti s OH 2016 v Riu