Rybáriková postúpila v Kuang-čou do štvrťfinále

(Autor: TASR/AP)
TASR|21. sep 2011 o 14:10

Magdaléna Rybáriková vyradila na čínskom turnaji francúzsku Aravane Rezaiovú.

KUAN-ČOU Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Kuang-čou (dotácia 220.000 dolárov). V druhom kole ako nasadená osmička po prvý raz v kariére zdolala Francúzku Aravane Rezaiovú za 72 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:1.

Zverenka trénera Martina Hromca odplatila víťazke Turnaja šampiónok z roku 2009 tri predchádzajúce prehry. V dueli o postup do semifinále nastúpi vo štvrtok proti druhej nasadenej Austrálčanke Jarmile Gajdošovej - rodáčke z Bratislavy. V Kuang-čou má už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA.

Rybáriková za stavu 3:4 stratila podanie, potom však získala tri gemy za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve si víťazka turnaja v Memphise po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a dobre rozohratý zápas už dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

Rybáriková po postupe do štvrťfinále netajila spokojnosť. "Z prvého víťazstva nad Rezaiovou mám radosť. Dnešný výkon ma veľmi teší, od začiatku som hrala agresívne. Rezaiová hrala na začiatku zápasu neskutočne, všetko jej tam padalo. Za stavu 3:4 som si nechala zavolať trénera Maťa Hromca, ktorý mi dal cenné rady a v ďalších minútach už zápas prebiehal v mojej réžii. Dôležité bolo, že som si zachovala chladnú hlavu a nepoľavila v agresivite. Vďaka tomu som vyhrala prvý set. Hneď na začiatku druhého dejstva som ju opäť brejkla, čo ju definitívne zlomilo," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá sa teší na zápas s Gajdošovou.

"Jarka je favoritkou. Vlani celý turnaj vyhrala a v tomto roku dosiahla dobré výsledky. Ja však nemám čo stratiť. Ak zopakujem výkon zo zápasu proti Rezaiovej, nie som bez šance. Dôležité je, že po pauze zavinenej zranením kolena sa na kurte cítim čoraz lepšie. V Kuang-čou hrám podtstane lepšie ako minulý týždeň v Taškente," dodala Slovenka.

dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (8-SR) - Aravane Rezaiová (Fr.) 6:4, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Kuang-čou do štvrťfinále