Rybáriková po postupe do 2. kola v Miami: Pomohli mi rady trénera

TASR|23. mar 2010 o 19:39

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami (dotácia 4,5 milióna dolárov).

Miami.

Zverenka trénera Mojmíra Mihala si v úvodnom kole poradila s Češkou Lucii Hradeckou po dvojhodinovej trojsetovej bitke 3:6, 6:4 a 6:2. Rybáriková prehrávala už 3:6 a 1:3, no dokázala otočiť nepriaznivý vývoj a upravila vzájomnú bilanciu s Hradeckou na 2:1.

V 2. kole nastúpi slovenská fedcupová reprezentantka proti'trinástej nasadenej Francúzke Marion Bartoliovej, s ktorou má zatiaľ skóre 1:3. Jediné víťazstvo zaznamenala vlani v auguste v 2. kole turnaja v americkom New Havene.

O osude úvodného setu duelu medzi Rybárikovou a Hradeckou rozhodol ôsmy gem, v ktorom Slovenka nevyužila výhodu vlastného servisu. Hradecka nestratila po svojom prvom podaní ani jedinú loptičku. V druhom dejstve mala Rybáriková za stavu 1:0 tri brejkbaly, ani jeden však nevyužila, v ďalšom geme opäť neudržala podanie a Hradecka si po potvrdení brejku vybudovala náskok 3:1. Rybáriková však otočila na 4:3 a po úspešne zvládnutej koncovke si vynútila tretí set. V rozhodujúcom dejstve sa slovenská trojka po rýchlom brejku ujala vedenia 4:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Rybárikovej pomohli k obratu rady trénera Mihala, ktorého si zavolala na kurt v druhom sete. "V prvom sete to bol taký o ničom zápas. Ja som hrala zle a ani súperka nehrala oslnivo, no na rozdiel odo mňa dobre servovala. Niektoré jej podania dosahovali rýchlosť 200 km/h a ťažko sa mi dostávalo do tempa."

"V druhom sete za stavu 1:3 som si nechala zavolať trénera Mihala, ktorý mi poradil, aby som rozbehala nohy, lebo som bola veľmi stuhnutá. Začala som si poskakovať, rozbehala som to a hneď som sa cítila na kurte oveľa lepšie. Zvládla som koncovku druhého setu, hneď na začiatku tretieho som ju brejkla a mala som možnosť odskočiť jej na 5:1."

"Nevyužila som ju a za stavu 4:2 mala Hradecká brejkbal, vďaka dobrému podaniu som ho však odvrátila a dotiahla zápas do víťazného konca," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá čaká proti Bartoliovej veľmi ťažký zápas. "Je to moja stará známa z turnajov WTA. Sranda je, že s niektorými hráčkami nehrám celý rok a s niektorými sa stretávam stále. Marion hrá loptičky rýchlo po dopade, nemá žiadnu slabinu, dobre behá a výborne returnuje. Ak chcem uspieť, musím podať maximálny výkon," dodala Rybáriková, ktorá má v Miami už teraz istý šek na 11.500 dolárov a 50 bodov do rebríčka WTA.

Najlepšie dve slovenské tenistky Daniela Hantuchová s Dominikou Cibulkovou majú v 1. kole na Floride voľný žreb.

dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Lucie Hradecká (ČR) 3:6, 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková po postupe do 2. kola v Miami: Pomohli mi rady trénera