Rybáriková obhájila titul vo Washingtone

(Autor: SITA/AP)
TASR|5. aug 2013 o 07:52

Pred týždňom vyhrala Cibulková turnaj v Stanforde, v nedeľu zvíťazila Rybariková vo finále vo Washingtone.

WASHINGTON. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková obhájila titul na hardovom turnaji WTA vo Washingtone a získala štvrtú singlovú trofej na hlavnom profesionálnom okruhu.

Zverenka trénera Petra Hubera si vo finále dvojhry v noci na pondelok ako nasadená sedmička poradila s Nemkou Andreou Petkovičovou za 1:57 h v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (2). V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 0:4.

Otočila z 0:4

Rybáriková má v singlových finálových súbojoch na turnajoch WTA teraz bilanciu 4:1. V roku 2009 triumfovala na tráve v anglickom Birminghame, vo februári 2011 nenašla premožiteľku v americkom Memphise. Neuspela iba v septembri 2011 v čínskom Kuang-čou, kde podľahla Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej.

Vo Washingtone obhájila 280 bodov z vlaňajška a v novom vydaní svetového rebríčka sa posunie zo 43. na 42. miesto. Z metropoly USA si odnáša prémiu 40.000 USD.

Slovenskej dvojke vôbec nevyšiel úvod zápasu s Petkovičovou, keď dvakrát stratila podania a rodáčka z Bosny a Hercegoviny si vybudovala náskok 4:0. Rybáriková však v ďalších minútach presnila hru, pridala na agresivite a vďaka šnúre šiestich gemov v rade napokon získala prvý set vo svoj prospech.

Slovenka sa postupne dostala do správneho rytmu, účinne využívala bekhendový slajz a prezentovala sa aj viacerými fohendovýmu winnermi.

Premenený druhý mečbal

Na začiatku druhého dejstva Rybáriková po skvelom bekhendovom stopvoleji opäť zobrala Petkovišovej servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0.

Nemka následne prerušila sériu ôsmich prehratých gemov v rade, no za stavu 1:3 opäť stratila servis a Rybáriková bola krôčik od úspešnej obhajoby titulu.

Petkovičová nezložila zbrane, otočila z 3:5 na 6:5 a vynútila si tajbrejk. V skrátenej hre však dominovala Slovenka, ktorá za stavu 6:2 premenila v poradí druhý mečbal.

Rybáriková zdolala vo Washingtone dve hráčky nemeckej fedcupovej reprezentácie, ktorá bude začiatkom februára 2014 súperom Sloveniek v 1. kole svetovej skupiny. Vo štvrťfinále vyradila najvyššie nasadenú svetovú deviatku Angelique Kerberovú.

Rybáriková po úspešnej obhajobe titulu žiarila spokojnosťou. "Veľmi ma teší, že sa mi vo Washingtone opäť podarilo získať titul. Chcela by som ho venovať môjmu trénerovi Petrovi Huberovi, ktorý to so mnou niekedy nemá jednoduché. Bez jeho pomoci by som tu teraz nestála ako dvojnásobná šampiónka, aj dnes mi dal veľmi cenné rady," povedala vo svojom slávnostnom príhovore Rybáriková, ktorá okrem pohára pre víťazku dostala aj nové hodinky.

dvojhra - finále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) - Andrea Petkovičová (Nem.) 6:4, 7:6 (2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková obhájila titul vo Washingtone