Rybáriková má zranené koleno, mesiac si nezahrá

Magdaléna Rabáriková si zranila koleno počas zápasu proti Viktorii Azarenkovej.
Magdaléna Rabáriková si zranila koleno počas zápasu proti Viktorii Azarenkovej. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. jún 2011 o 13:51

Slovenská tenistka, ktorá musela vzdať prvé kolo Wimbledonu pre zranenie, má natiahnuté väzy v kolene.

LONDÝN. Magdaléne Rybárikovej po vyšetrení magnetickou rezonanciou diagnostikovali natiahnutie vnútorných väzov ľavého kolena, bez záťaže bude približne 3-4 týždne.

"Našťastie, nie je to natrhnuté. Doba liečby takýchto zranení je individuálna. Uvidíme, ako to bude reagovať. Možno už po nejakých desiatich dňoch by Magda mohla začať aspoň plávať. V tomto období neobhajovala prakticky žiadne body, takže mohla ísť v rebríčku nahor. Škoda... Dnes večer cestujeme domov. Samozrejme, budeme sa snažiť urobiť pri rehabilitácii všetko pre čo najskorší návrat na dvorce, ale zároveň sa nehodláme unáhliť," povedal pre agentúru SITA Rybárikovej tréner Martin Hromec.

Držiteľka dvoch titulov z okruhu WTA Rybáriková, teraz 66. vo svetovom rebríčku, sa zranila už počas úvodného fiftínu utorňajšej dohrávky zápasu 1. kola Wimbledonu s favorizovanou Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou. Na kurt nastúpili za stavu 4:6, 2:3 a 40:30 pri podaní 22-ročnej piešťanskej rodáčky.

"Neuveriteľné, že sa to stalo hneď pri prvom fiftíne. Ak by nešlo o dohrávku, asi by sme vytvorili nejaký rekord. Bola to len druhá lopta vo výmene, Magda išla do protipohybu, šmykla sa jej noha a už to bolo. Predtým nepociťovala absolútne žiadne problémy, na rozohrávke panovala dobrá nálada, bola to úplne náhla záležitosť," skonštatoval Martin Hromec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková má zranené koleno, mesiac si nezahrá