Rybáriková má problémy s pätou a šľachou, možno nenastúpi

Magdaléna Rybáriková je momentálne na vyšetreniach v Nemecku.
Magdaléna Rybáriková je momentálne na vyšetreniach v Nemecku. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. apr 2015 o 13:14

V prípade absencie Magdalény Rybárikovej by tréner Matej Lipták nominoval Kristínu Schmiedlovú.

BRATISLAVA. Slovenské tenistky odštartovali prípravu na víkendový barážový duel o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku bez Magdalény Rybárikovej.

Aktuálna slovenská štvorka je na vyšetreniach v Nemecku. V prípade jej neúčasti by ju v tíme nahradila Kristína Schmiedlová.

slovenky.jpg

Ženský fedcupový tím - zatiaľ bez Magdalény Rybárikovej. Zľava Jana Čepelová, Daniela Hantuchová, kapitán Matej Lipták a Anna Karolína Schmiedlová. FOTO - TASR.

"Magda má problémy s pätou a šľachou. Je u svojho lekára v Nemecku. Čakáme na jej vyjadrenie, v akom je stave," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii kapitán slovenského tímu Matej Lipták.

"Daniela Hantuchová trénuje už od pondelka. Kája Schmiedlová, ktorá v nedeľu získala v Katoviciach prvý titul na okruhu WTA, sa do prípravy zapojila v utorok. Janka Čepelová ešte trochu oddychovala, pretože po návrate z turnaja v Charlestone sa cítila unavená."

Bez najlepšej hráčky

Daniela Hantuchová sa do národného družstva vracia po viac ako ročnej prestávke. "Dvorec je vynikajúci. Včera i dnes sa mi na ňom hralo super," pochvaľovala si bývalá svetová päťka.

"Verím, že v domácom prostredí uspejeme a udržíme sa v druhej svetovej skupine. Teší ma, že som opäť v tíme. Už mi chýbala fedcupová atmosféra."

hantuchova_sita.jpg

Daniela Hantuchová trénuje na antuke v NTC. Povrch si veľmi pochvaľuje. FOTO - SITA.

Slovenky budú papierovými favoritkami. Švédky pricestovali do Bratislavy bez zranenej jednotky Johanny Larssonovej. "Pre švédsky tím je to veľké oslabenie. Larssonová by bola možno schopná získať aj tri body," zamýšľa sa Hantuchová.

"Napriek jej absencii nemôžeme nič podceniť. Vo Fed Cupe sa nehrá na to, či sme na papieri favoritmi. Je to niečo iné ako turnaje. Rozhodne sa priamo na kurte. Verím, že dievčatá to zvládnu a získame potrebné tri body."

Kvalitný dvorec

Lipták sa neobáva, že Anna Karolína Schmiedlová bude mať po triumfe na katovickom tvrdom povrchu problémy s prechodom na antuku.

"Pre Káju je antuka najobľúbenejším povrchom. Myslím si, že si rýchlo zvykne na dvorec v NTC. Je v perfektnom stave. V hale som takýto kvalitný antukový kurt vo fedcupových zápasoch ešte nevidel," priznal.

kaja.jpg

Anna Karolína Schmiedlová prijíma po víťazstve na turnaji v Katoviciach gratuláciu od generálneho sekretára STZ Igora Mošku. FOTO - TASR.

"Som rád, že proti Švédkam budem môcť počítať aj s Danielou, ktorá má bohaté skúsenosti. Vo Fed Cupe sa vždy dokáže vybičovať k výborným výkonom," dodal Lipták.

Zaobísť sa musí bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej. V marci sa podrobila operácii výrastku na achilovke.

Prvý vzájomný súboj

Vo fedcupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových sa predstavia Francúzka Aurelie Tourteová a Chorvátka Tamara Vrhovecová.

Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court.

daniela.jpg

Daniela Hantuchová sa do fedcupového tímu vracia po viac ako roku. FOTO - TASR.

Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00. V nedeľu sú od 13.00 na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra.

Slovenky začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige. Švédky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková má problémy s pätou a šľachou, možno nenastúpi