Rybáriková do semifinále dvojhry v Memphise

SITA|17. feb 2011 o 22:51

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si piatykrát v kariére zahrá v semifinále dvojhry na turnaji hlavného ženského profesionálneho okruhu WTA.

MEMPHIS. V americkom Memphise na podujatí Regions Morgan Keegan Championships / Cellular South Cup (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Plexipave v hale) si Rybáriková vo štvrtkovom štvrťfinále poradila s rovnako nenasadenou americkou kvalifikantkou Alexou Glatchovou 6:3, 6:2. Stretnutie trvalo len 68 minút a víťazka v ňom premenila päť zo šiestich brejkových príležitostí.

Dvadsaťdvaročná Rybáriková je víťazkou dvojhry na turnaji v Birminghame v roku 2009. Odvtedy však čaká čo i len na prienik do finále. Teraz má veľkú šancu svoje čakanie ukončiť. Súperkou slovenskej fedcupovej reprezentantky v súboji o postup do finále v Memphise bude Češka Lucie Hradecká (102. v rebríčku WTA), ktorá si vo štvrťfinále poradila s Ruskou Xeniou Pervakovou 6:4, 6:3. Za semifinálovú účasť má zverenkyňa Martina Hromeca Rybáriková už istých 10 400 USD a 130 bodov do rebríčka.

Rybáriková (105. v renkingu WTA) sa v prvom sete odpútala Glatchovej (až 288.) po brejku na 4:3 a odvtedy už nestratila ani gem. Čistou hrou pri súperkinom podaní zavŕšila za 32 minút set vo svoj prospech na 6:3. V druhom dejstve bolo skóre vyrovnané do stavu 2:2. Potom sa Slovenka sériou štyroch gemov poľahky dostala až k celkovému triumfu. Za stavu 5:2 premenila Rybáriková pri podaní americkej súperky druhý mečbal.

Dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna Rybáriková (SR) - Alexa Glatchová (USA) 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková do semifinále dvojhry v Memphise