Riga poľahky zdolala Ružomberok, jej výhru režírovali Juhoameričania

Argentínsky útočník Luis Torres (Riga) v súboji s Jánom Maslom.
Argentínsky útočník Luis Torres (Riga) v súboji s Jánom Maslom. (Autor: TASR)
TASR|21. júl 2022 o 20:23 (aktualizované 21. júl 2022 o 22:18)

Liptáci doplatili najmä na záver prvého polčasu.

Konferenčná liga - 2. predkolo

MFK Ružomberok - FC Riga 0:3 (0:2)

Góly: 43. Torres, 45. Soisalo, 50. Aurelio

ŽK: Bergqvist, Rangel, Dulanto, Ngom (všetci Riga)

Rozhodoval: Nuza (Kos.), 2757 divákov

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš (74. Morong), Maslo, Mojžiš, Madleňák - Luterán (46. Malý) - Tučný (58. Gerec), Kochan (58. Domonkos), Lichý, Regáli - Bobček (89. Kelemen)

Riga: Purinš - Ngonda, Dulanto, Bergqvist, Jurkovskis - Torres (46. Rangel), Vakulko, Soisalo (90.+2 Petersons) - Babec (80. Kendyš), Aurelio (80. Ngom) - Gabriel Ramos (87. Barnes)

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok si výrazne skomplikovali prípadný postup do tretieho predkola Konferenčnej ligy UEFA. Na domácom ihrisku totiž prehrali s lotyšským tímom FC Riga poľahky 0:3.

Zverenci Petra Struhára nezvládli najmä záver prvého polčasu, v ktorom inkasovali z kopačky Argentínčana Marcela Torresa a tiež Fína Mikaela Soisala.

Možno povedať, že výhru hostí režírovali najmä Juhoameričania.

Okrem toho, že robili obrane Ružomberka problémy, strelili aj dva góly. V 50. minúte technickou strelou uzavrel skóre Brazílčan Douglas Aurelio.

Odveta v Lotyšsku je na programe vo štvrtok 28. júla o 19.00 SELČ. Na víťaza slovensko-lotyšskej konfrontácie čaká v 3. predkole portugalský tím Gil Vicente.

Priebeh zápasu: MFK Ružomberok - FC Riga

I. polčas:

Do zápasu vstúpil aktívnejšie tretí tím lotyšskej ligy. Riga mala už v 3. minúte obrovskú príležitosť na otvorenie skóre, keď si Torres v hĺbke šestnástky zasekol Masla, no Krajčírik mu dobre zmenšil strelecký uhol a jeho pokus vyrazil.

Po slabšom vstupe do zápasu sa ružomberskí hráči postupne osmelili a získali na ihrisku prevahu. Prvýkrát pohrozili v 22. minúte, Regáli poslal pred bránku Rigy nebezpečný center a Bobčekovi chýbalo pár centimetrov, aby naň dosiahol.

Po následnom rohu sa Bobček oprel do lopty, Purinša zachránila pravá žrď. Na opačnej strane domáci tŕpli pri strele Jurkovskisa, ktorý z diaľky tesne minul bránku. Rižanom vyšiel záver prvého polčasu, v ktorom vyškolili súpera.

V 43. minúte Gabriel Ramos vysunul kolmicou Torresa a ten popri Krajčírikovi poslal loptu do siete - 0:1. Náskok hostí zdvojnásobil ešte do prestávky krížnou strelou Soisalo, ktorý mal dostatok priestoru na presné zakončenie - 0:2.

Štatistiky zápasu MFK Ružomberok - FC Riga.
Štatistiky zápasu MFK Ružomberok - FC Riga. (Autor: SofaScore)

II. polčas:

Tretí gól mohol krátko po vstupe do druhého polčasu pridať striedajúci Rangel, hlavičkoval tesne nad brvno. Čo sa nepodarilo jemu, dokázal o dve minúty jeho spoluhráč Aurelio - 0:3.

Na Ružomberčanov padla po troch inkasovaných góloch "deka", nevedeli sa dostať k ucelenejšej kombinácii. Hostia si pohodlne kontrolovali lichotivý náskok, ktorý ešte mohol zvýšiť Rangel, no lopte po jeho strele stálo v ceste brvno Krajčírikovej bránky.

Až v záverečnej štvrťhodine sa dostali k slovu domáci, ale ich snaha aspoň o zmiernenie prehry bola platonická a k úspechu neviedla.

Hlasy po zápase:

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Hosťom treba zagratulovať, určite sú radi, ako stretnutie zvládli. Čo sa týka našej hry, tiež môžem vyzdvihnúť určitý úsek, keď sme na nejakých dvadsať minút dokázali súpera zatlačiť. Vytvorili sme si tiež dve veľké šance, pri druhej Bobček smoliarsky trafil len žrď. Neboli sme takí produktívni ako súper, ktorý v závere polčasu strelil dva góly.

V prvom polčase ma mrzela naša neefektivita a to, že sme sa súperovi nedokázali vyrovnať v osobných súbojoch. Takisto sme nezískavali odrazené lopty. Cez prestávku som chlapcom povedal, že ešte je pred nami druhý polčas. Zo šatne vyšli so zámerom streliť kontaktný gól, čo sa však nepodarilo. Skúsený súper si počkal a potrestal nás po rýchlom prechode dopredu."

Sandro Perkovič, tréner Rigy: "Chcem poďakovať súperovi za skvelé privítanie a taktiež našim fanúšikom, ktorí pricestovali do Ružomberka až z Rigy. Čo sa týka zápasu, prvých pätnásť až dvadsať minút to nebol z našej strany vyvážený výkon. Keď sme pred koncom polčasu strelili prvý gól, našli sme našu hernú tvár. Keď mužstvo pridalo druhý a tretí gól, už sme vedeli, že vyhráme."

Ivan Krajčírik, brankár Ružomberka: "Boli sme pomalší na lopte, oni všetko robili v rýchlosti a my sme s nimi nestíhali. Tri góly padli po našich chybách. Strašne to mrzí, podľa mňa 0:3 je nespravodlivý výsledok. Možno keby sme netrafili žrď, mohlo sa stretnutie vyvíjať inak."

Martin Regáli, útočník Ružomberka: "Vedeli sme, že Riga má kvalitu, boli sme na to pripravení. Boli efektívnejší, a preto vyhrali. Je to krutý výsledok, úvod z našej strany nebol až taký zlý. Dostali sme dva góly do šatne, hlavne ten druhý s nami zatriasol, ale stále to bola ešte len jedna štvrtina z celého dvojzápasu. Žiaľ, po prestávke sme inkasovali aj tretíkrát a hostia si už potom stretnutie ukontrolovali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Riga poľahky zdolala Ružomberok, jej výhru režírovali Juhoameričania