RTVS v decembri spustí športový kanál, ktorý dlho odkladala

Športový TV program na dnes. Petra Vlhová štartuje v Killingtone a ŠK Slovan Bratislva hrá o postup v EKL
Športový TV program na dnes. Petra Vlhová štartuje v Killingtone a ŠK Slovan Bratislva hrá o postup v EKL (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. nov 2021 o 15:51

Športový kanál bude na RTVS po 10 rokoch.

BRATISLAVA. Verejnoprávna RTVS spustí 20. decembra štvrtý kanál, ktorý bude zameraný čisto na šport. Informovala o tom televízia. 

Okrem živých prenosov z podujatí bude vysielať aj športové spravodajstvo, archívne programy a magazíny o zdravom životnom štýle či dokumenty o športových legendách. 

Nový kanál RTVS by mal vysielať 24 hodín denne. 

Na rok 2022 má RTVS zazmluvnené mnohé významné podujatia, odvysiela viac ako 3 600 hodín priamych prenosov.

Vysielať budú olympiádu aj futbalové MS

RTVS má napríklad práva na zimné olympijské hry v Pekingu, hokejový šampionát 2022, MS vo futbale v Katare, niekoľko pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v biatlone, MS hokejistov do 20 rokov, tenisové turnaje WTA a ďalšie súťaže. 

„Som rád, že sa podarilo vyriešiť financovanie spustenia novej programovej služby. Som presvedčený, že má obrovský význam - pre samotný slovenský šport, pre divákov, aby sme ich podnietili k športovaniu a rovnako aj pre televíznu časť RTVS, pretože výraznejší priestor na ostatných programových službách vďaka presunu športových programov dostanú aj národnostné programy, či programy z oblasti kultúry," uviedol v správe RTVS šéf sekcie športu Matej Hajko.

"Verím, že nová programová služba potvrdí svoju životaschopnosť, čo urýchli stabilizovanie jej financovania na dlhé obdobie.

Hľadali sme najskorší možný termín na reštart výrobno-vysielacích a interných procesov, na ktoré sme potrebovali niekoľko týždňov tak, aby diváci RTVS dostali novú vysielaciu službu ako vianočný darček,“ dodal Hajko.

Športový kanál zrušila Zemková

História športového kanála v portfóliu slovenskej televízie je veľmi dlhá. Pôvodne čisto športový kanál Trojka spustila televízia v auguste 2008. V roku 2011 projekt stopla vtedajšia nová riaditeľka televízie Miloslava Zemková pre vysoké zadĺženie STV.

Športový kanál plánovala spustiť RTVS opäť pred olympijskými hrami v Tokiu 2020. Pre pandémiu sa olympiáda presunula na rok 2021. RTVS spustenie kanálu viackrát presúvala.

Spustenie kanálu nevyšlo pred tohtoročnými MS v hokeji, pred európskym šampionátom vo futbale ani pred letnými olympijskými hrami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»RTVS v decembri spustí športový kanál, ktorý dlho odkladala