Ľudia čakali v radoch. Slovan čaká v Mostare ohnivá atmosféra, tvrdí novinár

Pavol Spál|17. aug 2022 o 17:10

V prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy nastúpi Slovan na pôde Mostaru.

Slovan verzus Zrinjski Mostar. Ide o veľa. Lepší z dvojice si zahrá skupinovú fázu európskej klubovej súťaže číslo tri a od UEFA dostane prémiu tri milióny eur.

V prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy nastúpi vo štvrtok (o 20.00 vysiela RTVS) Slovan na pôde Zrinjski Mostar. Odveta sa hrá o týždeň v Bratislave.

Slovenský majster je na hrane úspechu a neúspechu. "Slovan je bližšie k skupinovej fáze. Kurzy sú podľa mňa 55:45 v prospech slovanistov," tvrdí v rozhovore pre Sportnet novinár SAMIR MLAĆO z denníka SportSport.

Aké sú očakávania v tábore Zrinjski Mostar. Veria si proti Slovanu?

V Mostare vládne veľká futbalová eufória. Fanúšikovia Zrinjski čakali v radoch na nákup lístkov, štadión bude plný. Očakáva sa ohnivá atmosféra a určite dúfajú v postup v Zrinjski. Uvedomujú si, že to nebude ľahké, no nepovažujú sa za outsiderov. Úspech, ktorý Zrinjski doteraz dosiahol, je pre Bosnu a Hercegovinu historický. Tak dúfajú, že budú môcť pokračovať v rovnakom rytme.

Čo sa dozviete v rozhovore

  • Kto je favoritom?
  • Aký má status Mostar?
  • Koľko zarábajú hráči Mostaru?
  • Aký imidž má majiteľ klubu?
  • S výnimkou Chorvátov v kádri chýbajú legionári. Prečo? 
  • Akú kapacitu má aréna? Aká návšteva sa čaká? Prečo 20 - tisíc skresľuje?

Slovan je najbohatší klub na Slovensku. Jeho ročný rozpočet sa odhaduje na viac ako desať miliónov eur. Ako je na tom Mostar? 

Podľa nepotvrdených informácií sa ročný rozpočet Zrinjski pohybuje okolo piatich miliónov eur. Tieto veci sa v Bosne a Hercegovine často taja, rovnako ako platy hráčov. Prestupy medzi klubmi nie sú takmer žiadne. Ide väčšinou o voľných hráčov alebo hráčov zo zahraničia, ktorí prídu zadarmo. Na hosťovaní je viacero hráčov, napríklad z Dinama Záhreb. 

V súvislosti s Jurajom Kuckom sa špekuluje o najvyššom plate v Slovane, odhaduje sa až na 70-tisíc eur mesačne. Koľko zarábajú hráči Mostaru? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ľudia čakali v radoch. Slovan čaká v Mostare ohnivá atmosféra, tvrdí novinár